Peste 100 de branduri locale se aliniază campaniei „Port ce simt. Simt ce port” și oferă cumpărătorilor articole vestimentare sustenabile și ecologice. Designerii autohtoni au venit cu colecții noi pentru acest sezon, disponibile deja în toate magazinele DININIMĂ. Ținute din stofe naturale și vaporoase – numai bune pentru o escapadă prin țară. 

„Una din culorile pentru care noi am optat este acest albastru – culoarea după Pantonne a anului acesta. Stofa pe care o folosim este un in amestecat cu raian. Hainele de vară pe care noi le facem sunt foarte comode, în cazul acesta avem și un cordon de ajustare, și noi optăm mereu pentru produse ușor de purtat vara”, spune Georgeta Mir, designeră.

Travel Bloggera Diana Mocanu a probat câteva creații DININIMĂ și le va potrivi neapărat unor destinații turistice de pe harta Republicii Moldova.

Diana Mocanu, Travel Bloggeră

Criza generată de pandemie le-a dictat creatorilor de modă de la noi și strategii de marketing diferite.

„De fapt noi nu am pregătit ceva în mod deosebit, dar ne-am ajustat situației și am pregătit mai multe promoții care să bucure cumpărătorii. „Reduceri antidepresive” le-am spus și avem 30% reducere la absolut toate articolele noi. Am pregătit mai multe cadouri: măști deosebite în stilul nostru primește în dar fiecare cumpărător, iar din resturile de stofe am creat torbe ECO pe care le dăm cadou la fiecare cumpărătură, inclusiv în ideea că brandul Julia Allert a luat direcția modei sustenabile”, a menționat Iulia Allert, designeră.

Iulia Allert, designeră

Designerii autohtoni au venit cu concepte capsule pentru sezonul cald. Unele companii au cusut colecțiile noi pentru toamnă.

„Între timp am început să coasem și colecția noastră pentru toamnă. Venim în acest an cu o colecție vastă de modele și de idei noi pentru uniforma școlară, folosind, ca de obicei, cele mai calitative stofe”, a declarat Evelina Zara, fondatoare Vivi Art Boutique.

Moda sustenabilă își face tot mai mult loc pe piața autohtonă. Designerii au recurs și la soluții de e-commerce pentru a se adapta situației și cererilor

„Am optat pentru principiile modei sustenabile fără să ne dăm seama, absolut instinctiv de fapt, bazându-ne pe necesitățile copilului și, de fapt, am putut sincroniza ambele momente, atât cel de calitate, cât și de modă, linii, modele”, mai spune Evelina Zara, fondatoare Vivi Art Boutique.

Geo Lupașcu, co-fondator Lavielace

„Încă din 2015, când am creat acest brand pentru piața locală, l-am inventat a fi în suportul modei sustenabile, creat onest față de creatori. Noi alegem cele mai bune stofe naturale, în special produse în Italia). Un produs de-al nostru nu se demodează de la un sezon la altul și noi combinăm cu tradiția și inspirația din folclorul românesc, prin aplicarea de decor creat în tehnica de lasetă”, declară Geo Lupașcu, co-fondator Lavielace.

P