Toamna e anotimpul mărului - fructul care și-a căpătat pe bună dreptate titlul de Rege al Fructelor. Dacă stai pe gânduri în privința unui desert pe care l-ai putea prepara ușor din mere, atunci rețeta de mai jos cu siguranță că e ceea ce căutai.

Vase și tacâmuri de care vei avea nevoie pentru prepararea desertului: tavă dreptunghiulară pentru copt, o tigaie nu prea mare, lingură, cuțit și vas gradat pentru lichide.

Ingrediente: 

  • câteva mere mijlocii
  • 0 cutie de aluat congelat
  • 1/2 pahar de unt topit
  • 1/2 pahar de zahăr alb
  • 1/4 pahar de zahăr brun
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 litru de sirop de lămâie
  • esență de vanilie după gust

Mod de preparare: 

Dezghețați aluatul și lăsați cuptorul să se încălzească la temperatura de 180 de grade.

Primul pas este spălarea și curățarea de coajă a merelor pregătite.

7005b4935f9b03d274931eba60d75861

Tăiați merele în felii mășcate și eliminați semințele + miezul dur.

bcbe3365e6ac95ea2c0343a2395834dd

Aluatul dezghețat se va tăia în triunghiuri. Pe fiecare triunghi de aluat se va pune câte o felie de măr, care se va răsuci în aluat, conform instrucțiunii.

86259aa1e358019428afd0e52add22fc

„Găluștele” umplute cu mere se vor pune într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

Preparăm siropul dulce: într-o tigaie pusă pe foc mediu, se vor uni untul, zahărul alb și brun, scorțișoara. Când masa a devenit uniformă, adăugați în ea esența de vanilie și luați tigaia de pe foc.

56436e37ca0be738af73b0bce85e1958

După ce s-a mai răcit, lichidul dulce și aromat se va turna peste „găluștele” care așteaptă în tavă. Siropul de lămâie se va turna pe perimetrul interior al tăvii.

09209177cb567dae63ade4fea6c65957

Desertul se va pune în cuptorul preîncălzit pentru o durată de circa 40 de minute, adică până când „găluștele” se rumenesc.

Detalii, aici:

 

Distribuie articolul: