Te pregătești să primești musafiri sau pur și simplu vrei să te răsfeți cu cel mai aromat tort pe care îl poți pregăti în casă? Încearcă un tort glazurat cu cafea și nucă, un desert cu gust bogat pe care-l vei adora.

Ingrediente:

pentru topping

  • 250 g făină
  • 170 g zahăr brun
  • 170 g unt
  • 1 linguriță plină scortișoară
  • 250 g nucă tocată de cuțit
  • un praf generos sare

pentru blat

  • 100 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g smântână
  • 300 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 pliculețe cafea instant
  • 3 linguri apă fierbinte
  • un praf bicarbonat sodiu
  • un praf sare

pentru glazură

  • 3 linguri sirop arțar (puteți folosi și miere)
  • 4 linguri lapte cald
  • 1 pliculeț cafea instant
  • 100 g zahăr pudră

Preparare:

Pregătirea toppingului

1. Combină ingredientele pentru topping astfel: încorporează cu degetele untul cât mai rece cu făină, zahărul, scorțișoară și sarea, până ce se omogenizează și devine nisipos.

2. Peste ingredientele de topping adaugă nucă tocată și încorporeaz-o bine.

Pregătirea aluatului pentru tortul cu cafea și nucă

1. Separat, bate untul moale cu zahărul și încorporează ouăle pe rând.

2. Adăugă apoi smântână, urmată de praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Dizolvă cafeaua instant în apă fierbinte și încorporeaz-o în aluatul pentru tort.

3. Așează jumătate din compoziția de tort cu cafea și nucă într-o tavă de guguluf bine unsă, iar deasupra răspândește jumătate din compoziția de topping.

4. Peste așează cealaltă jumătate de aluat și întinde-o bine. Deasupra aluatului răspândește și restul de topping cu nuca.

5. Dă tortul cu cafea și nucă la cuptor pentru o oră la 180 de grade.

În răstimp, pregătește glazura:

1. Dizolvă cafeaua în lapte cald și încorporează siropul de arțar sau mierea, împreună cu zahărul pudră.

2. Când desertul iese de la cuptor, scoate-l din tavă și toarnă peste tort glazura de cafea pregătită înainte.

Să aveți poftă!

SURSA

Vezi și: Tartă delicioasă cu spanac și brânză. Merge perfect cu un pahar de vin alb!

Distribuie articolul: