Consumul de cafea este un subiect devenit controversat, pe de o parte acesta prezintă multe dezavantaje, dar are și părți pozitive bine stabilite. Cu toate acestea, rezultatele ultimelor studii din cadrul Congresului Societății Europene de Cardiologie sunt absolut surprinzătoare. Vezi mai jos despre ce este vorba. 

Fiind un subiect atât de controversat, de-a lungul anilor, au fost realizate tot mai multe studii în urma cărora s-au aflat beneficiile, dar și riscurile consumului de cafea zilnic.

Cel mai recent studiu, prezentat în cadrul Congresului Societății Europene de Cardiologie, arată că persoanele care consumă aproximativ 4 cești de cafea pe zi sau chiar mai multe ar avea un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut decât cei care nu consumă absolut deloc sau o fac ocazional, iar atunci într-o cantitate foarte mică.

Consumul de cafea într-o cantitate mare poate reduce progresul anumitor boli, cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare sau hepatice. În plus, acest obicei poate reduce riscul de infarct miocardic sau de a dezvolta boli ale sistemului nervos central. Toate acestea se datorează proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale băuturii.

Care este cantitatea de cafea pe care trebuie sa o bem zilnic? Aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care consumatorii de cafea o au în minte: câtă cafea este indicat să bem pe zi? Cantitatea recomandată de specialiști este de 400 de mg de cafea pe zi. Trebuie luat în calcul faptul că oamenii sunt diferiți, iar specialiștii spun că totul depinde de activitatea fizică a acestora, de alimentația pe care o au, dar și de problemele de sănătate cu care s-au confruntat sau se confruntă.

Sursa