Cremă de lapte cu vişine în sirop un desert simplu, uşor şi sănătos care poate fi pe gustul tuturor şi a celor mici şi a celor mari.

Ingrediente:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură amidon
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru vişinele în sirop
  • 200 g vişine
  • 50 g zahăr
  • 50 ml apă
  • Mentă, pentru decor

Preparare:

Faci un sirop din apă cu zahăr, îl fierbi la foc mic până scade la jumătate. Speli vişinele şi le cureţi de sâmburi, apoi le pui în sirop şi le mai fierbi 10 minute pe focul mic.
Într-o oală antiaderentă combini făina, amidonul şi zahărul. Torni în fir subțire laptele rece, amestecând să nu se formeze cocoloaşe. Pui praful de sare şi esenţa de vanilie şi aşezi vasul pe foc mediu, amestecând constant. După ce dă în clocot, mai fierbi 5 minute.

Pui crema de lapte în boluri şi o dai la rece câteva ore. O serveşti cu vişine în sirop şi o decorezi cu frunze de mentă.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Sandwich Cesar – la fel de delicios ca salata preferată! Perfect pentru birou sau picnic

Distribuie articolul: