Mereu suntem în căutarea unui desert simplu, delicios și rapid de făcut. Astăzi, recomandăm un desert nou și anume: cremă cu portocale.

Ingrediente:

– 150 ml lapte
– 100 ml suc de portocale
– 40 gr amidon de porumb
– 65 gr zahar
– 2 gălbenușuri
– 2 linguri coajă de portocală

Mod de preparare:

Punem laptele, coaja și jumătate din zahăr într-o oală și dăm la fiert până este pe punctul de a fierbe. Amestecăm constant.

Odată gata, puneți într-un bol amidonul de porumb, restul de zahăr, gălbenușurile de ou și sucul și bateți bine până se integrează totul. Se toarnă jumătate din lapte cu sucul de portocale fierbinte în amestec, bătând neîncetat timp de un minut.⁣

Cat timp laptele este la foc minim, turnăm amestecul în lapte și batem non-stop până ia consistență (cca 4 minute).⁣

Trecem asta într-un recipient și acoperim cu folie de plastic. Dăm la frigider o dată rece pentru minim oră. Pentru a-l folosi, trebuie să-l scuturați și este gata de servit.

Distribuie articolul: