Dionis Iarovoi, un tânăr originar din Republica Moldova, a transformat orice desert în adevărate opere de artă! Cunoscut la nivel mondial pentru figurinele sale realizate din marțipan și pastă de zahăr, a devenit o vedetă înfloritoare în industria deserturilor din întreaga lume.

Dionis Iarovoi a fost adus în Regatul Unit de succesul său, unde și-a stabilit reședința și a fondat o școală de cofetari.

Reputat în industria deserturilor, Dionis Iarovoi s-a consacrat la nivel global pentru creațiile sale remarcabile de figurine comestibile, extrem de realiste, realizate din marțipan sau pastă de zahăr.

Invitat să-și expună creațiile la evenimente de prestigiu, tânărul este căutat de mulți care doresc să învețe tehnica sa. Într-un interviu acordat presei române, Dionis a mărturisit că uneori nu simte nevoia de mâncare atunci când se dedică creării unei figurine mai sofisticate.

Pot să nu mănânc, să nu drm zile întregi. Doar muzica și materialul cu care lucrez.”

Până la succesul său, tânărul coferat a făcut sacrificii uriași și a muncit mult.

”Jucăria mea preferată în copilărie a fost plastilina. Eram patru copii, doar cu mama și nu ne puteam permite jucării, așa că eram nevoit să mi le confecționez eu.”, astfel a dobândit această dibăcie, susține Dionis.

Tînărul spune că plecat peste hotare ca să-și câștige existența. A găsit un anunț ”artist în modelare”, fără măcar să știe ce-i asta.

Primele încercări le-a făcut în Moscova, iar mai târziu s-a mutat ăn Marea Britanie, acolo unde și-a deschis o Academie de specialitate. Cursanții din diverse țări vin la el ca să studieze măiestria.

Distribuie articolul: