Potrivit unui studiu realizat de Universitatea La Plata, din Argentina, 85% de tampoane și produse sanitare din bumbac, conțin glyphosate sau glifosat, un erbicid controversat . Este o veste îngrijorătoare pentru femeile din întreaga lume. 

Această substanță este folosită pe larg în agricultură și are efectul de a usca plantele parazit, de la rădăcină.

Se presupune că glifosatul se asociază cu riscul de probleme de fertilitate a femeilor, cum ar fi infertilitatea, avortul spontan și malformațiile congenitale, informează dailyhealthpost.com.

„85% din toate probele testate au arătat prezența glifosatului și 62% AMPA, care este metabolitul ce afectează sistemul nervos central, dar în cazul bumbacului și a tifonului din bumbac steril, cifra a fost de 100%.”, anunță doctorul Damian Marino.

”Rezultatul acestui studiu este extrem de important. Atunci când utilizați bumbac sau tifon pentru vindecarea rănilor sau pentru utilizări de igienă personală, considerând că acestea sunt produse sterilizate, iar rezultatele arată că acestea sunt contaminate cu o substanță probabil cancerigenă.”, a încheiat doctorul Medardo Avila Vazquez.

Vezi și: Johnson & Johnson a pierdut judecata în care este acuzat de producția pudrei cancerigene

Distribuie articolul: