Orașul Iași, fosta capitală a Moldovei, este unul dintre cele mai vizitate orașe de către moldoveni. Pe lângă distanța mică, obiectivele turistice sunt cele care ne determină să cercetăm orașul. Iași este locul în care s-a născut istoria, s-au format oameni de cultură și care păstrează cele mai veritabile comori de istorie.

În context, vrem să vă prezentăm care sunt cele mai deosebite și vizitate locuri de aici.

Palatul Culturii din Iași

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, care adăpostește în interiorul său patru muzee istorice. Acesta este înscris în lista monumentelor istorice și se bucură de cei mai mulți turiști. Palatul se consideră cel mai fotografiat obiectiv turistic, întrucât amalgamul de stiluri arhitecturale și poziția acestuia îl situează ca fiind un adevărat simbol al Iașului.

 

Grădina Botanică „Anastasie Fătu”

Grădina Botanică din Iași este cea mai mare din țară și unică prin numărul mare de specii vegetale.

Indiferent de anotimp, aceasta bucură ochii cu priveliștile pe care le oferă. Totuși, primăvara, vara și toamna sunt cele mai favorabile perioade pentru a vizita Grădina Botanică. Plantele tropicale, mediteraneene sau cele subtropicale creiază tablouri adevărate. Expozițiile organizate ocazional sunt cartea de vizită care uimesc prin unicitate și creativitate.

 

Parcul Copou și Teiul lui Eminescu

Parcul Copou cuprinde adevărate monumente istorice și este cel mai vechi parc din Iași. Aici, puteți găsi Monumentul Legilor Constituționale cunoscut ca Obeliscul cu Lei, Coloana din piatră înaltă de 15 m, susținută de patru lei, care simbolizează cele patru puteri europene care au recunoscut independența Țărilor Române.

La fel, în centrul parcului se situează Teiul lui Eminescu. Pentru emoții inegalabile simțite acolo, e nevoie de puțină imaginație, suflet și amintiri despre tot ce a semnificat Eminescu.

 

Bojdeuca lui Ion Creangă

Bojdeuca lui Creangă este primul muzeu literar din România. Aici, poți retrăi Amintirile din copilărie scrise de Ion Creangă. Obiectele originale păstrate precum: masa de lucru, lampa, tocul, călimara, pagini scrise de Creangă, biblioteca sunt adevărate simboluri și valori românești.

De remarcat este faptul că, pragul acestei case a fost trecut și de prietenul lui Ion Creangă-Mihai Eminescu.

Biblioteca „Gheorghe Asachi”

Biblioteca „Gheorghe Asachi” se află în incinta Universității Tehnice din Iași. Iar în 2015, a fost inclusă în lista celor mai frumoase biblioteci renumite din lume. Unicitatea bibliotecii și frumusețea acesteia este reliefată de stilul eclectic, în care este construită. Aceasta deține aproximativ un milion de cărți, disponibile cititorilor. Interiorul ei îți amintește de bibliotecele din Harry Potter, care îți oferă o stare incomparabilă.  Cu siguranță, este un loc ce merită a fi vizitat.

 

Tu ai vizitat orașul Iași? Care e locul tău preferat? Ce alt obiectiv turistic poți recomanda?

Distribuie articolul: