Echipa CELL și ReInDesign din Chișinău sunt câștigătorii ediției naționale din acest an a competiției DECA Idea Challenge din cele 12 echipe înregistrate la ambele categorii de vârstă la categoria gimnazială și liceală.

Ediția din acest an a competiției a lansat provocarea pentru tinerii din întreaga lume să recicleze materialele de uz comun, prin crearea rapidă a valorii adăugate și designul unui produs complex dintre acestea. Obiectul misterios anunțat a fost clama pentru hârtie.

Tinerii au fost invitați să se organizeze în echipe de 3-5 persoane, să genereze idei creative și să le implementeze, să înregistreze un material video de până la trei minute și să se înregistreze pe platforma internațională. Pentru toate aceste sarcini participanții au avut la dispoziție o săptămână. La final 12 echipe s-au înscris, iar juriul internațional a avut sarcina să selecteze echipele care vor merge mai departe în finala internațională.

Într-un final, câștigători au fost aleși echipa ReInDesign de la Gimnaziul cu Profil Teatral „Ion Luca Caragiale” din  Chișinău și echipa CELL de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, din orașul Grigoriopol.

Fiecare dintre aceste grupuri va beneficia de recunoaștere și apreciere atât pe website-ul official al organizației non-profit DECA, cât și pe cel al Săptămânii Globale a Antreprenoriatului. Adițional la aceasta, grupurile câștigătoare vor primi și premii  după cum urmează:

  • Educație primară (6-13 ani) – 500$
  • Educație secundară (14-18 ani) – 750$
  • Educație superioară (18 -23 ani) -750$

Concursul internațional DECA este organizat în fiecare an, în luna noiembrie ca un eveniment de impact major în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului GEW2018Moldova. Scopul acestuia fiind de a provoca elevii şi studenţii din întreaga țară să formeze echipe, să genereze idei inovative de utilizarea a unui obiect comun și să-și dezvolte imaginația.

Competiția DECA Idea Challenge este realizat în parteneriat cu Direcția Generală Educație Cultură Tineret și Sport municipiul Chișinău, Academia de Studii Economice din Moldova, Fundația Friedrich Naumann, Ambasada SUA în Republica Moldova.

 

 

Distribuie articolul: