IMG_0726siteIngrediente:
1 macrou de circa 300 gr. (fără piele și oase sau 4-5 fileuri de pește marinat sărat în ulei)
1 ceapă (mică) (tăiată cubulețe mărunt)
2 cartofi (de dimensiuni mari)
2 morcovi (de dimensiuni mari)
2 sfecle (de dimensiuni mari)
400 gr. – maioneză
Un gălbenuș de ou – fiert

Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii și morcovii cu tot cu coajă circa 40 de minute sau pâne se înmoaie.
2. Fierbe sfecla cu tot cu coajă circa 40 – 60 de minute sau până se înmoaie.
3. Curăță legumele de coajă.
4. Pune primul strat de ceapă pe toată suprafața unei farfuriii plate încăpătoare.
5. Așează peștele tăiat cubulețe deasupra cepei pe toată suprafața farfuriei.
6. Dă (prin răzătoare mare) cartofii peste pește și apoi unge cu 4-5 linguri de maioneză pe toată suprafața.
7. Rade (prin răzătoare mare) deasupra farfuriei morcovii și iarăși întinde un strat de 4-5 linguri de maioneză.
8. Rade (prin răzătoare mare) deasupra farfuriei sfecla roșie și acoperă cu ultimul strat de maioneză, însă aici ai nevoie de o cantitate mai mare de circa 6-7 linguri. Întinde maioneza pe toată suprafața sfeclei atent, în așa fel ca să o acoperi toată și să aibă totodată un aspect frumos.
9. Cu ajutorul unei răzătoare mici rade pe toată suprafața gălbenușul de ou fiert.
10. La final cu ajutorul unui prosop de hârtie umezit șterge marginele farfuriei.

Alte rețete gustoase pe Valeriesfood.md