Irina și Valentina Furtuna sunt fetele care s-au lansat la concursul „MândrIA”, de la IA Mania acum patru ani. Atunci erau un trio care demara în lumea modei cu ușor alte idei decât cele de pe piață și se numeau foarte gingaș – Soulmates. Valoarea dar și conceptul creațiilor lor le-a dictat un rebranding, iar acum continuă împreună sub numele autentic de „Ramuri”. Ce aduc cu această ocazie și unde tind să ajungă tinerele creatoare, după un concurs la Oxford și colaborări la Strasbourg, am aflat chiar de la ele.

„Soulmets” reprezintă pentru noi perioada de adolescență

Era necesar să ne mișcam, era necesar sa fim autentice deoarece numele de Soulmets nu rezona cu valoarea pe care noi vrem s-o aducem ca și brand. Numele „Ramuri” a apărut spontan. De fapt, este denumirii colecțiile la care lucram în aceea perioadă, care de facto, reprezintă și prima colecție a noului brand. „Soulmates” reprezintă pentru noi perioada de adolescență prin care am trecut, o etapa necesară și vitală pentru noi ca designeri. Transformându-ne în „Ramuri” am simțit că munca noastră începe treptat să capete noi forme, am devenit mai excate în abordarea creativă, iar stilul minimalist pe care il promovăm, reprezintă nucleul muncii noastre.

„Hainele sunt mai mult decât niște piese vestimentare”

Într-o lume a schimbărilor care au loc cu viteza luminii, în care toți indivizii lupta pentru identitatea lor, pentru autorealizraea pe toate planurile sociale, felul cum arați, stilul vestimentar care te reprezintă sunt instrumnete care îți pot deveni aliați sau dincontra. Iată de ce hainele noastre au devenit „Rarmuri”, iar spiritul de luptător din noi este ceea ce ne inspiră. Hainele, în concepția noastră,  sunt mult mai mult decât niște piese vstimentare din șifonier. Iar îmbrăcând hainele create de noi, de fapt îmbraci „Forța, Echitate, Încredere și Devotament”.

Un magazin comun – și NU un centru comercial aglomerat

Dintotdeauna am visat la un spațiu alternativ, în care să putem fi noi însăne. Proiectul „AUGUST Lifestyle Store” ne-a adus mai aproape de clienții din doua considerente: primul, aici avem spațiul necesar pentru a desfășura „ritualul” creării unei piese vestimentare de la prima discuție despre stil și preferințe, pana la prezentarea lucrării propriu-zise, și doi, putem organiza pentru publicul larg diferite workshopuri și evenimente prin care ne propunem sa dezvoltam simtul estetic.

„Tendințele vestimentare la zi sunt deja depășite pentru noi” 

A urmări tendințele în modă, după părerea noastră, înseamnă a fi deja în urmă. În procesul creării unui articol noi nu încercam să urmărim anumite tendințe, totuși nu facem abstracție totală de acestea. Ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea stilului individual pentru fiecare client în parte. Iarăși, afirmația clasică care poate puțini o știu: „Moda trece, iar stilul rămâne!”

 

Bloggerii sunt cei care duc mesajul foarte repede, oriunde în lume

Evident că mereu suntem în căutare de ceva nou, ceva diferit. Încercam mereu să ne cizelam și ne place să colaboram cu diferiți specialiști. Chiar nu demult am avut o colaborare cu o bloggeriță din Franța – Elle de Strasbourg – care a fost fermecată și inspirată de lucrările noastre. A fost o plăcere să lucrăm cu ea, datorită faptului că personalitatea și eleganța ei se contopesc cu viziunile noii noastre Colecții – „Fracții”. Ce ține de extinderea pe alte piețe, planificăm să facem acest pas, care este unul firesc pentru fiecare brand de haine.

 

O idee de stil de vară – Splendidă, Strălucitoare, Grațioasă, Puternică

O idee simplă, dar cu stil pentru o ieșire în oraș cu prieteni în ultima luna de vară ar putea fi o pereche de pantaloni scurți din in și o cămașă sau tunică în nuanțe pastelate cu un ornament minimalist, care va accentua personalitatea fiecăruia. Pentru toamnă mai reușiți să găsiți articole vestimentare din colecția „Fracții”. Un sacou cu o rochie este alegere rafinată, care îți va oferi confortul de a fi tu: Splendida, Strălucitoare, Grațioasă, Puternică. Nu uitați ce spunea Oscar Wilde: „Moda este atât de urâtă, încât tinde să fie schimbată odată la șase luni”, de asta vă propunem: să vă redescoperiți stilul zi de zi.