Cu trei ani în urmă s-a aventurat într-o lume prin care „dăruiește lumină”. Irina Furtuna creează cele mai deosebite și colorate veioze care sunt perfecte pentru a surprinde o persoană specială. Totul a început dintr-o simplă curiozitate, care apoi s-a transformat în hobby și acum speră să devină și o afacere sau un „brand”. Concomitent este studentă în ultimul an la Facultatea de Business și Administrare și mamă grijulie a doi copilași, cei mai mari „critici” ai lucrărilor Irinei. 

De unde s-a născut această idee de a crea veioze? Cum a început totul?

Prima dată când am văzut aceste flori eram într-o călătorie în Minsk. Le vindea o doamnă într-un parc. Mi-au atras atenția din prima dimensiunile și culorile lor. Acolo pe loc mi-a venit ideea….deja mă vedeam făcându-le neștiind nimic despre ele. Ajungând acasă am început a răscoli mediul online…

De ce veioze?

Căutând informație despre realizarea acestor flori gigantice, am fost surprinsă să nu găsesc materiale necesare la noi în Republica Moldova, și aici mi-a venit ideea de veioze de diferite dimensiuni, materialele cărora le-am găsit la noi.

De unde vine inspirația?

Inspirația vine din sufletul meu, din tot ce se rotește în jurul meu. Iubesc ceea ce fac și las totul pur și simplu să se întâmple…

Cum te-ai decis să învestești bani în ele și de unde ai luat resurse financiare?

La moment ceea ce fac acum este la nivel de pasiune, dar îmi doresc nespus de mult să devină un brand. Este nevoie de finanțare…dar cum am zis mai sus, las să decurgă lucrurile de la sine.

Cine te-a susținut și te susține în continuare în dezvoltarea acestei pasiuni?

Sunt susținută și ajută de soț, ce e drept, mai mult financiar, dar și de copiii mei care sunt primii care critică sau nu, lucrările mele.

Apoi vin clienții cu feedback-ul lor care mă motivează să creez în continuare.

Te ocupi doar de veioze sau mai faci ceva?

Acum, pe lângă faptul că creez veioze și flori gigante de diferite dimensiuni, sunt în ultimul an la universitate.

Poate acesta este doar un hobby și mai ai un job de bază?

Este un hobby la moment, dar visez să devină ceva mai mult de atât.

Ce perspective/idei de dezvoltare aveți pe viitor?

Am foarte multe idei, de aș reuși să le aplic, dar una care mă macină cel mai mult acum este crearea unei școli online/off-line. Vreau să transmit pasiunea mea și altora, poate așa încetișor se va transforma într-o mică afacere.

Moldovenii noștri sunt gata să scoată din buzunar pentru asemenea cadouri și care este cea mai „populară” veioză?

Oricine care dorește un cadou deosebit, cu care ar putea să iasă în evidență, să surprindă plăcut și să lase o amintire frumoasă este gata să umble la buzunar. Nu pot spune dacă este una mai „populară” decât alta, toate sunt deosebite în felul lor.

Care este cea mai scumpă lucrare (sufletească) pe care ați realizat-o?

A fost prima mea veioză! Am simțit atâtea emoții în timpul creării și despărțirii de ea încât nu am cuvinte să exprim cât de scumpă a fost.

Care este procesul de realizare a astfel de „cadouri care nu se sting”? 

Este un proces lung care necesită timp și răbdare, mai sunt și un pic perfecționistă și uneori îmi ia și mai mult de o lună de muncă și calcule, alteori, dacă nu îmi place rezultatul final, o iau de la început și tot așa…

Câți oameni se află în spatele acestor minunații?

Mă aflu eu și uneori soțul îmi mai dă câte o mână de ajutor. Dar îmi doresc foarte mult să dezvolt acest hobby și să am o echipă minunată în spatele acestor minunății, însă las universul să se ocupe de visele mele.

Iată mai multe lucrări ale Irinei:

Distribuie articolul: