Are doar 17 ani, este în clasa a 11-a, dar deja știe cum să mixeze ingredientele pentru a face torturi demne de a fi servite în magazinele din capitală. Ana Gîncul locuiește în Ialoveni și acum patru luni a transformat pasiunea ei într-o mică afacere online prin care îndulcește și delectează toți doritorii cu cele mai fine torturi.

De unde ți-a venit această idee de a face torturi la comandă?

Ideea de a prepara torturi la comandă mi-a dat-o prietenul și prietena mea, ei erau siguri că îmi va reuși și m-au susținut foarte mult. Eu îmi doream un job care o să-mi aducă atât plăcere cât și venit, și iată că am fost de acord cu ideea lor, astfel s-a născut și pagina de Instagram: desserts.ania.

Cum a fost prima ta încercare de a face un tort? Ți-a reușit din prima?

Primul meu tort a fost cu multă ciocolată, era delicios, dar felul cum arăta lăsa de dorit.

De unde te inspiri pentru rețete și design-uri?

Rețetele mereu le iau de pe rețelele de socializare, dacă nu îmi place o oarecare combinație în acel tort pot schimba ceva. Pentru design-uri, la fel, mă inspir de acolo, îndeosebi de pe instagram și pinterest, fiind cea mai bună sursă de inspirație pentru mine.

Cât timp dedici pentru pregătirea unui tort?

Prepararea unui tort îmi ia destul de mult timp. Un tort trebuie preparat cu două sau chiar trei zile înainte pentru ca toate ingredientele să reușească să-și facă „magia”. Însă tot procesul este o adevărată plăcere pentru mine. Îmi place tot procesul, când pot să îmi pun muzică, să gătesc și să experimentez tot ce vreau. Astfel uit de toate problemele pe care le am în acea perioadă.

Cine este cel mai mare critic / degustător al torturilor tale?

Criticii îmi sunt familia și prietenii mei, mereu gătesc pentru ei ca să aflu părerea lor și să îmbunătățesc fiecare rețetă până la perfecțiune. Dar cel mai important critic la moment sunt eu însămi.

Ce scopuri mai ai în acest domeniu?

Niciodată nu m-aș fi gândit că o să-mi placă acest domeniu, dar cu siguranță știu că vreau să am un viitor în această sferă. Aș vrea să mă dezvolt și să mă mândresc cu realizările mele.

Dacă ar fi să poți mâncă doar un desert toată viața, care ar fi acesta?

Pe lângă faptul că gătesc torturi și le iubesc foarte mult, pot spune că înghețata nu aș schimba-o pe nimic în lume.

Autor: Micaela Nemîchin, reporteră ea.md

Citește și: Maria Crețu: „Mama îmi trimite de la Negureni zmeură, coacăză, multe decorațiuni comestibile”. Cum și-a deschis o afacere dulce în Italia