Povestea Shâtor începe în toamna anului 2019, când se numără bobocii, se deapănă amintiri sau se împletesc noi idile romantice. Alina Spătaru avea mereu în gând ideea de a împărtăși din experiența sa profesională și cu alți oameni, care la fel ca ea, iubesc să mânuiască ața și acul.

Țesea planuri despre deschiderea unei școli de croitorie, voia altceva decât cursurile unei școli profesionale. Voia, dar nu avea curajul. A venit abia când și-a zis că este o femeie puternică și frumoasă și că va reuși, și a reușit.

„Am început să predau individual, apoi în grup de 3, de 5 persoane. Treptat, am multiplicat mașinile de cusut, mobilierul, rechizitele și manechinele din atelierul meu. În scurt timp, puneam bazele unei școli de croitorie și design vestimentar, și intuiția mea nu a dat greș. Într-adevăr am simțit că era o necesitate mare pe piață. Am decis să învăț toți doritorii sa facă haine pentru ei înșiși, pentru familia lor sau chiar să deschidă o mică afacere”, spune Alina Spătaru, fondatoarea școlii de design vestimentar și croitorie – Shâtor.

Școala are un program de cursuri adaptat pentru începători și amatori. Durata cursurilor este de 8 săptămâni de croitorie și 6 săptămâni de design vestimentar. Lecțiile se petrec de 2 ori pe săptămână.

„Este necesară o pauză între lecții pentru a lucra și acasă, și a medita asupra temelor și a sursei de inspirație. Arta creativă necesită timp, dăruire și pasiune. Pe lângă obiectele de specialitate, profesorii împărtășesc din experiența lor, privind lucrul cu clienții, vânzarea, promovarea”, a adăugat Alina.

Tot de la idee la faptă a venit și gândul de a organiza împreună cu absolventele școlii Shator o seară în care lumea va vedea rodul muncii al discipolilor, dar și al Alinei. Zis și făcut. Alina împreună cu profesorii școlii, Antocel Tatiana- instructor croitorie și Eugen Reabenikiy – instructor designer vestimentar au selectat 5 participante, care urmau să pregătească câteva piese vestimentare, pe care publicul le va vedea la „Noaptea Lupilor”. Fetele au muncit de cu zori și până în seară, timp de 5 luni.

Spectacolul de modă și transformare – „Noaptea Lupilor” cuprinde o istorie eroinelor, expusă prin colecțiile de haine create de acestea. Veți trăi împreună cu ele, iluzii, amintiri, idei nespuse. Pe 29 februarie, în ultima zi din iarna anului 2020, vino să creăm istorie, vino să te vezi pe tine. Mai puternică, mai frumoasă, mai ambițioasă.

Pentru anul 2020, echipa școlii Shator își propune să dezvolte programe noi de studii și masterclass-uri, pentru pasionații de modă! Te așteptăm și pe tine, dacă îți place moda și noile tendințe vestimentare.