Matcha a devenit o băutură populară în Republica Moldova, fie că e vorba de ceai sau cafea. Cineva o consumă cu multă pasiune, pe când alții au dubii dacă merită să guste așa ceva. După cum s-a dovedit, aceasta are și anumite beneficii. 

Cele mai importante sunt catechinele. Ele ajută la întărirea sistemului imunitar prin uciderea bacteriilor rele precum gripa sau H. pylori. Catechinele ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor de inimă, încetinesc procesul de îmbătrânire și oferă protecție împotriva multor tipuri de cancer.

Pe 27 noiembrie 2020, Universitatea de Medicină din Prefectura Nara din Japonia a confirmat că ceaiul matcha, disponibil pentru toată lumea, are un efect detoxifiant asupra noii infecții de coronavirus. Până la 99% din virus își pierde infectivitatea la contactul cu ceaiul timp de 1 minut in vitro. Catechinele se atașează de proteinele bombate de pe suprafața virusurilor și elimină infectivitatea acestora.

Aminoacidul ajută la producția de dopamină și serotonină, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și memoria. Și clorofila, care este abundentă în matcha (datorită acestuia, ceaiul are o culoare verde strălucitor), ajută la scăderea nivelului de colesterol și eliminarea mai rapidă a toxinelor.

Sursă: marieclaire.ru

Distribuie articolul: