Ai observat și tu deja că internetul inundă de articole, comentarii și deja meme-uri legate de ultima producție Netflix, care a dat lovitura: „Squid Game” (Jocul calamarului)   Se pare că „Sex Life„ și „Casa del Papel” sunt istorie 🙂. 

„Squid Game”, a intrat pe 17 septembrie pe platforma de streaming Netflix și în doar câteva zile a intrat în top 10 cele mai vizionate seriale în mai multe teritorii, în ciuda faptului că liniile mari ale poveștii nu suferă de prea multă originalitate. Dovadă stă chiar sinopsisul oficial transmis de Netflix: „Sute de jucători rămași fără bani acceptă o invitație stranie de a participa la niște jocuri pentru copii. Îi așteaptă un premiu tentant, cu mize mortale!”.

Mai exact, sunt 456 de jucători, premiul este de peste 45 de miliarde de woni (în jur de 32 de milioane de euro) probele la care participă sunt jocuri de copii tradiționale coreene, iar „eliminarea” celor care pierd înseamnă moarte instantanee.

Niciunul dintre participanți nu a fost obligat în vreun fel să fie aici. Cu toții au venit de bunăvoie. Locația jocurilor este una secretă, plasată undeva pe o insulă pustie. Evident, totul este ilegal. Iar cadavrele celor eliminați sunt arse.

De ce e atât de urmărit serialul?

În primul rând, serialul este foarte bine făcut, de la imagine, la ritm, la dozarea suspansului, la interpretare, totul conlucrează pentru a nu te opri niciun moment din vizionare.

Acțiunea avansează pe mai multe planuri: primul, cel principal, al jucătorilor care-și pun viața la bătaie pentru bani, al doilea – cel al polițistului care se infiltrează printre organizatori și al treilea plan – cel al celor care „jefuiesc” cadavrele.

Apoi, pe măsură ce acțiunea avansează personajele câștigă în complexitate. În bine sau rău, fiecare avansează pe drumul pe muchie de cuțit al supraviețuirii, dezvăluindu-și noi laturi ale personalității. Prieteniile și spiritul de echipă dispare o dată ce în jos sunt banii și propria viață. Ba mai mult, participanții încep să se omoare între ei pentru a scăpa de concurență.

Publicul a remarcat și o puternica satiră socială a serialului. Oamenii aceștia au venit de bunăvoie în acest iad pentru că viața lor de-afară, consideră ei, este mai rea. Datoriile i-a adus în pragul disperării în care sunt gata să omoare pentru a pune mâna pe o sumă de bani, care le-ar rezolva toate problemele.

Da, serialul nu este pentru oricine. Trebuie să ai tărie de caracter și stomac, pentru că vei vedea multă violență, sânge și cadavre zdrobite.

 

 

 

Distribuie articolul: