Cunoscută pentru proprietăţile antiinflamatoare şi antibacteriene, mierea nu trebuie subestimată nici ca tratament pentru piele.

Potrivit unui studiu publicat în revista „Wounds‟, este dovedit științific că mierea vindecă rănile. Studiul subliniază capacitatea mierii de a curăța o rană. Industria frumuseții a început să profite de beneficiile mierii. Indiferent dacă ai nevoie să scapi de mătreață, dacă ai unghiile fragile sau tenul uscat, mierea te poate ajuta. Este folosită adesea ca un ingredient al produselor pentru piele, dar mierea este eficientă şi ca atare. Nu o vei putea utiliza ca cremă de zi sau de noapte pentru că este lipicioasă, dar există o tehnică prin care poţi profita la maximum de compușii naturali ai mierii.

Cum să faci masaj cu miere

Este o procedură destul de simplă. Potrivit Southern Living, odată ce pielea ta este curată și uscată, aplici un strat gros de miere pe față. Apoi, cu mișcări ușoare de masaj tapotezi pielea cu degetele. Acordă o atenție deosebită zonelor cu probleme. N-ar trebui să-ţi ia mai mult de câteva minute.

Pont

Dacă devine prea greu de manevrat şi prea lipicioasă, adaugă pun pic de apă pentru a dilua mierea.

Practicarea tapotării cu miere de 1-2 ori pe săptămână îţi îmbunătățeşte aspectul pielii, pentru că produce un efect de exfoliere blândă, lăsând tenul mai strălucitor şi ferm. De asemenea, va stimula pielea să absoarbă serurile și produsele de hidratare aplicate după aceea.

Masajul facial cu miere este eficient şi pentru a ajuta limfa să se deplaseze mai repede până la cel mai apropiat ganglion limfatic, accelerând detoxifierea. Drenajul limfatic va ajuta la accelerarea vindecării acneei atât la nivelul suprafeței, cât și în profunzimea pielii.

Alege mierea potrivită pentru cele mai bune rezultate

Tipul de miere pe care îl foloseşti este important. Miere de manuka te-ar ajuta mai mult decât oricare alt tip. Este cunoscută pentru capacitatea de a vindeca răni şi de a estompa pete.

Distribuie articolul: