Mâncarea pregătită rapid poate fi echilibrată. Chiar și în lanțurile de fast-food, puteți găsi oricând o alternativă sănătoasă cu mai puțin zahăr, sare sau grăsimi. O salată din legume proaspete, iaurt natural cu fructe de pădure proaspete, un sandviș cu pâine integrală cu pește la grătar și legume la cuptor… Dar, în mod ideal ar fi perfect să pregătești singur o gustare, pe care o poțo lua cu tine, la pachet, mereu.

Chiar și în locurile în care se vinde doar fast-food, puteți găsi un fel de mâncare care conține cantitatea minimă de zahăr, sare și grăsimi trans, explică nutriționiștii. În același timp, experții adaugă că nu există nicio normă cu privire la cât de des puteți mânca astfel de alimente, însă este recomandat să faceți acest lucru cât mai rar posibil.

Dieta echilibrata reprezinta cheia succesului atunci când e vorba de starea ta de sănătate. O dietă echilibrată și personalizată te poate ajuta să atingi unul din cele mai mari obiective pe care ți le-ai setat: acela de a avea o greutate perfectă și potrivită pentru înălțimea ta. Vizita la un nutriționist-dietetician este cea care te poate ajuta să îți atingi acest obiectiv.

Cum te poate ajuta un nutriționist-dietetician:

Cu o dieta echilibrata, greutatea pe care o ai va fi mereu în totală concordanță cu înălțimea, iar organismul tău va funcționa corespunzător și la capacitate optimă pentru a face față provocărilor de zi cu zi. Mai mult, vei avea mereu energie pentru a face activitățile zilnice și pentru a te focusa pe activitățile solicitante.

Nutriționistul-dietetician este cel care te poate consilia nutrițional și îți poate realiza o dieta personalizată, în urma interpretării analizelor efectuate, a măsurătorilor antropometrice și a afecțiunilor medicale. Dieta personalizată este singura care poate asigura rezultate foarte bune, de fiecare dată, scopul acesteia fiind de a corecta greșelile alimentare și dezechilibrele metabolice.

Dacă vrei să pierzi câteva kilograme sau să pui cateva kilograme, consultația nutriționistului este soluția perfectă pentru a te ajuta să îți atingi scopul. Specialistul te va ajuta sa dezvolți un plan alimentar adecvat, eliminând alimentele nocive. Acesta îți va oferi cele mai bune sfaturi nutritionale pentru a te ajuta sa adopti o dieta, dar și pentru a înțelege ce rol au alimentele în viața ta și în atingerea scopurilor pe care le ai.

Autoare: Nicoleta Bessarabova, stagiară