Orice relație se bazează pe încredere. Fidelitatea repreinztă un element important în relație. Atunci când partenerul ne înșală, ne simțim trădați și rar depășim momentul.

Când partenerul ne înșală, trebuie să înțelegem că nu e vina noastră și că relația s-a epuizat. Certurile, în așa caz, sunt inutile. Orice acțiune are o consecință. Atunci când partenerul alege conștient să înșele, trebuie să suporte consecințele. Nu înșela,  comunică cu partenerul pune punct relației dacă te simți nefiricit și neîmplinit.

De ce oamenii totuși înșală? Motivele sunt simple și uneori, chiar banale

1. Nu-și mai iubesc partenerul sau nu mai simt că sunt iubiți

Uneori (dar nu întotdeauna)  într-o relație existentă, lipsa dragostei îi determină pe oameni să aibă aventuri extraconjugale. În unele cazuri, partenerul înșală deoarece s-a îndrăgostit de altcineva.

2. Pentru diversitate

Unii înșală…din plictiseală și pentru senzații tari. Dorința de varietate le influențează comportamentul. E ok să nu vrem o relație și să ne distrăm. În astfel de cazuri trebuie să fim sinceri și să nu ne implăcăm într-o relație.

3. Se simt neglijați

Într-o relație e foarte important să-i arăți partenerului că-l iubești. Un simplu ,,te iubesc” spus înainte culcare, să-i acorzi timp și atenție va face ca relația să dureze. Atunci când partenerul se simte neglijat, va fi nevoit să cerșeascî dragoste de la altcineva.

4. Situația a impus-o

Nu orice act de infidelitate este premeditat și determinat de nemulțumirea față de o relație actuală. Unii înșală la o petrece din cauza alcoolui sau pur și simplu că s-a ivit o astfel de oportunitate.

5. Pentru a crește stima de sine 

Atunci când cineva flilrtează cu noi, ne simțim mai încrezători. Unii înșală pentru a-și păstra încrederea în sine și a-și demonstra că mai sunt atractivi și pot cuceri.

6. Din furie

În aceste cazuri, actul de a înșela este văzut ca o modalitate de a pedepsi  partenerul. Atunci când ești supărat pe iubitul/iubita ta spune-i. Dacă nu puteți ajunge la un compromis, atunci pune punct relației.

7. Consideră că relația nu e una serioasă

Când dragostea lipsește, partenerul nu se implică în relație. Comoditatea, confortul îl fac să rămână. Însă, o astfel de relație îi ține captivi pe ambii și îi împiedică să-și găsească persoana potrivită.

8. Dorința sexuală

Într-o relație, partenerii, chiar dacă se înțeleg bine, pot fi incompotabili în pat. Din cauza lipsei de sex, partenerul poate înșela. În fond, ne dorim ca partenerul să ne îndeplinească fanteziile și dorințele atât emoționale, cât și cele sexuale. Deseori, nu conștientizăm cât de important esexul într-o relație. Dar lipsa lui, ne îndepărtează de partener și omoară pasiunea.

Dacă ai înșelat, întreabă-te de ce ai făcut-o? Nu te învinui, ci încearcă să găsești răspunsuri. Poate nu vrei să ai o relație doar cu un singur partener sau poate din cauza lipsei de încredere în sine. Oricare ar fi răspunsul, înainte de a începe o relație, e important să știi ce vrei și care sunt regulile.

 

 

 

Distribuie articolul: