Toamna aduce cu ea o schimbare spectaculoasă în peisajul natural și ne oferă o multitudine de motive să ne bucurăm de acest anotimp. Deja au trecut câteva zile de la începutul toamnei, cel puțin din punct de vedere calendaristic. Frunzele copacilor încep să-și schimbe nuanțele, trecând de la verde la nuanțe de roșu, galben, maro și portocaliu.

Peisajele toamnei sunt o adevărată festivitate vizuală, aduc liniște și fac plimbările mai plăcute și relaxante. Dar iată și alte motive pentru care ne îndrăgostim de acest anotimp!

Frunzele aduc noroc

Frunzele colorate ale toamnei nu sunt doar frumoase, ci se spune că aduc și noroc, mai ales pentru cei superstițioși. Conform “Encyclopedia of Superstitions”, dacă prinzi o frunză colorată în palme, acest lucru poate prevesti o lună fericită, iar cu cât prinzi mai multe, cu atât ți se vor oferi mai multe luni norocoase.

Femeile sunt mai atrăgătoare toamna

Știai că femeile sunt considerate mai atrăgătoare în timpul toamnei? Un studiu publicat în revista “Perception” arată că bărbații sunt mai atrași de persoanele de sex opus în lunile mai reci ale anului, cum ar fi septembrie, noiembrie și decembrie, decât în cele călduroase. Aceasta se datorează teoriei efectului “de contrast”, care susține că atracția bărbaților pentru trupurile femeilor se schimbă în funcție de sezon.

Halloween: benefic pentru sănătate

Chiar dacă Halloween-ul nu este o tradiție românească, a început să fie sărbătorit și la noi, în special în marile orașe, cu petreceri tematice. Participarea la aceste evenimente poate aduce beneficii sănătății tale. Nu doar distracția de la petreceri, ci și micile înspăimântări pot avea efecte pozitive asupra sănătății inimii, conform cardiologului Michael Castine de la Centrul Medical Ochsner.

Te-ai născut în toamnă? Ai șanse să trăiești mai mult!

Dacă ai venit pe lume în timpul toamnei, există șanse mai mari să trăiești mai mult decât cei născuți în alte anotimpuri. Un studiu din 2011, publicat în “Journal of Aging Research”, a arătat că persoanele născute între septembrie și noiembrie au șanse mai mari să atingă vârsta de 100 de ani decât cele născute în alte perioade ale anului.

Distribuie articolul: