„Ea.md… mi-ați răvășit atâtea amintiri” – ne-a mărturisit chiar de la bun început Aliona Triboi. Artista a fost provocată de noi în #10yearschallenge de Revista EA.md care împlinește, pe 10 octombrie 2020, 10 ani de activitate. Să vedem cum s-a schimbat actrița și interpreta în acești ani.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag artista Aliona Triboi.

Colindătoarea din altă dimensiune

„Anul 2010 a fost unul foarte plin cu turnee, concerte, evenimente de tot felul. Făceam parte din multe proiecte și, respectiv, și viața mea era o avalanșa de evenimente. Cântam în „Zdob si zdub”, cu care am colindat Rusia, România și deja eram solista în „Provincialii” cu care concertam săptămânal. Cu o echipa de actori ai Teatrului Național am mers la Moscova în acel ianuarie 2010, pentru o serie de evenimente a „Zilelor Moldovei în Rusia” – eram emoționată, trebuia să cânt cu vocea, la vioară, dar să și recit alături de nume notorii ale scenei teatrale. În vara acelui an am mers cu Teatrul Național în cel mai feeric turneu – în Toscana (Italia), unde am locuit timp de două săptămâni într-un castel cu istorie și care era împânzit cu celebre opere de artă. Parcă nimerisem în altă dimensiune. Anul a culminat cu un turneu de 20 zile prin întreaga Românie, cu orchestra teatrului național „M. Eminescu””, își amintește cu mare drag Aliona.

Mai visătoare și mai săracă…

„Eram tânără și neliniștită, rebelă și visătoare, încă nemăritată și mai săracă cu fix un soț iubitor și doi copii frumoși. Acum, în 2020 sunt mai împlinită, mai matură și, evident, plină de responsabilități: profesionale, dar mai ales familiale. Prioritatea sunt copiii și familia, din motive evidente. Nu există altceva mai important în viața unui Om – asta e credo-ul meu. Desigur anii îmi dau târcoale, dar experiența pe care o acumulez mă face mai sigură și mai stăpână pe anumite situații. Dacă privesc în urmă, mă bucur de ce-am realizat până acum în acești ani: piese noi, proiecte din care am făcut și fac parte, oameni minunați cu care lucrez și de la care am marele privilegiu să învăț, dar și familia care este pilonul existenței mele”, ne spune Aliona.

Tot ce a rămas e doar…

„Marele meu regret în acești ani este faptul că în anul 2010 încă îmi erau buneii aproape și încă mă simțeam copilul acela care poate oricând zburda în curtea bunicilor, îmbrățișându-i ori de câte ori simți nevoia… Acum, am rămas doar cu ograda și casa – ei, bunii mei, au plecat… Mi-e tare dor de ei: mâca Luța și nenea Ștefan.

Noi n-am cerut, dar EA ne-a dat

„În rest viața mea decurge cât se poate de bine, exact ca și a voastră, și de aceea, dragă redacție Ea.md, mă bucur să vă spun LA MULȚI ANI și să văd cum creșteți. Sunt onorată că am avut ocazia să colaborăm la anumite proiecte și să realizăm împreună lucruri frumoase care sunt apreciate până azi. Vă doresc multă inspirație în continuare și abia aștept să sărbătorim și majoratul 🙂 Mult succes echipă frumoasă și inspirație cât cuprinde universul!”, menționează în final Aliona Triboi.