De mai bine de o săptămână, sindicatul SAG-AFTRA, care reprezintă aproximativ 160.000 de actori de la Hollywood, a intrat oficial în grevă după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu marile studiouri. Aceasta este cea mai mare criză din industria divertismentului dacă ținem cont de faptul că protestele începute de scriitori în mai anul trecut continuă și ele, scrie women.elperiodico.com.

Trecuseră mai bine de șaizeci de ani de când ambele grupuri au organizat greve simultane, când WGA a îndurat o oprire a scriitorilor de 153 de zile care a început la 17 ianuarie 1960 și două luni mai târziu interpreții se vor alătura luptei.

Mii de figuranți și actori secundari li s-au alăturat în acest caz multe vedete cunoscute în întreaga lume pentru a lupta pentru drepturile colegilor lor. De la Jessica Chastain la Jason Sudeikis, trecând prin Collin Farrell sau Brendan Fraser, printre mulți alții.

Brendan Fraser, Stephen Lang și Jessica Chastain la greva actorilor de la Hollywood. /Gtres

În ultimele ore, la ușile diferitelor studiouri, multe alte fețe cunoscute și-au ridicat vocea pentru colectivul lor, precum dubla lui Brad Pitt. Rob O’Malley, cunoscut pentru că a jucat ca dublu în acțiunile riscante ale protagonistului din filme precum The Curious Case of Benjamin Button sau Babillon, a decis să se alăture grevei așa cum s-a văzut pe unul dintre pichete.

Ceea ce cer atât el, cât și restul grupului său este, pe lângă o garanție de protecție împotriva utilizării inteligenței artificiale în producții, o creștere de 11% a salariilor și, de asemenea, o creștere a ceea ce primesc artiștii de fiecare dată când drepturile asupra unui serial. sau filmul la care participă sunt vândute către o platformă de streaming. Această plată, care este cunoscută sub denumirea de „reziduuri”, este foarte mică în opinia actorilor, ținând cont de faptul că numărul de abonați la diferitele platforme de conținut continuă să crească.

Actorul Brad Pitt în grevă. /Gtres

Brad Pitt însuși pare să fi simpatizat și cu cauza, deoarece nu participă la filmările filmului de Formula 1 pe care îl pregătește pentru Apple TV. La început părea că înregistrarea urmează să fie întreruptă, dar se pare că ea continuă în ciuda faptului că protagonistul, precum și restul actorilor principali din film, nu sunt prezenți.

Marea consecință care a venit până acum cu greva a fost amânarea ceremoniei de decernare a premiilor Emmy, care era programată pentru 18 septembrie.

Nu a existat niciun anunț oficial și nici o dată anume a fost stabilită pentru ceremonie, dar, după cum a raportat revista Variety, ceea ce este cunoscut sub numele de „Oscarurile TV” va trebui amânat, deoarece ar putea exista un boicot al actorilor și actrițelor. prin a nu merge pe covorul roșu în timp ce scenariștii ar putea părăsi gala fără texte, ceea ce ar fi un denivelare uriaș.

Distribuie articolul: