Femeile au așteptat cu nerăbdare această zi. Începând de astăzi, adică din data de 16 mai, prestatorii de servicii de coafură își pot relua activitatea. Totuși, sunt obligați să respecte câteva reguli, explică AGORA.md.

Așadar, serviciile pot fi prestate doar prin programare prealabilă. Totodată, starea de sănătate a angajaților trebuie verificată la începutul zilei de muncă.

La intrarea în salon, în locuri vizibile și accesibile, urmează a fi instalate dozatoare cu dezinfectant. Clienții trebuie verificați să nu aibă febră. De asemenea, sunt obligați să poarte mască de protecție, ca și în alte spații închise.

Iar locurile de muncă trebuie să fie amplasate la o distanță de cel puțin doi metri.

Angajații trebuie să fie asigurați cu halat de lucru, mască și mănuși. Încăperea urmează a fi aerisită la fiecare două ore.

Totodată, după fiecare client, locul de muncă trebuie prelucrat cu soluții pe bază de alcool.

Amintim că decizia de relansare a serviciilor de coafură a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, pe 15 mai.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Foto: Pexels.com