Deși nu mai reprezintă o noutate în materie de înfrumusețare a corpului, tatuajul reușește să atragă atenția și să trezească interesul multor oameni. Din păcate, în Moldova, acestea încă mai trezesc preconcepții și prejudecăți. Tânăra Daniela Hasan are deja 26 de tatuaje, fiecare dintre ele devenind o parte din ea. 

Daniela Hasan este o bonă îndrăgită și la mare căutare în rândurile mămicilor atât de la noi cât și peste hotare. Și, deși, au fost situații în care din cauza desenelor de pe corp ea a fost supusă prejudecăților și a stereotipurilor sociale, aceste întâmplări nu au făcut-o pe Mary Poppins din Moldova, să se iubească și să se respecte mai puțin. Ba mai mult, Daniela își adoră toate cele 26 de tatuaje, deoarece pentru ea, ele înseamnă ceva.

Iată cum a început relația ei cu tatuajele

„Primul tattoo l-am făcut la 17 ani, evident fără voia părinților. Am urmat curajul prietenei mele, ne-am înțeles și am făcut câte un tattoo identic, care mă reprezintă și astăzi.

Este un triunghi cu un cerc în centru. Triunghiul semnifică: foc, pasiune și dragoste, iar cercul: echilibru – pe care eu mereu lupt să-l am. 😄 L-am făcut să mă motiveze. La o scurtă perioadă tatuajul meu a fost descoperit, colegii erau în șoc, bunica a spus că nu sunt nepoata ei, iar mama mi-a spus că-s o proastă. Atât, nimic în plus. Eu de fire sunt independentă și încăpăținată. Tare nu m-a afectat, știam că va trece și se va uita”, își începe povestirea Daniela.

„Am venit la Chișinău, a mai trecut timp, m-am maturizat, mi-am înțeles mai bine plăcerile, gusturile. Așa că, m-am decis la următoarele tatuaje. Am fost la o procedură care a durat două ore și mi-am făcut șapte tatuaje o dată.

Da, da! Știu. Sunt nonconformistă, bizară și nebunatică. Am intrat curată și am ieșit „murdară” de cerneală. Evident, a mai trecut o perioadă bună de timp, am mai înțeles câte ceva din filozofia vieții. Am călătorit, m-am inspirat, am intrat din nou în salon și mi-am mai făcut 8 tatuaje. După care au mai urmat… până la 26”, dezvăluie tânăra.

Prejudecățile, mor greu și sunt greu de suportat

„Urmează să-mi mai fac. Le iubesc pe toate, toate au o semnificație, toate mă reprezintă și nici de unul nu-mi pare rău. Mi-am asumat riscurile și minusurile. Am fost batjocorită din pricina lor, am fost refuzată la serviciu, deși ele sunt făcute în locuri mai puțin vizibile. Doar vara pot fi văzute toate. Atunci eu dau de dracu! Deoarece în Moldova, acesta încă este un subiect tabu, lumea reacționează negativ. Se face aluzie precum că m-aș droga, aș fi o curvă sau am stat la dubă.

În transport, oamenii se „holbează” insistent și se șoșotesc sub nas. La început plângeam, mă complexam, dar deja sunt liberă și indiferentă. Sunt tot om, doar că am tatuaje. Dacă știi să citești tatuajele, atunci ușor mă înțelegi cine sunt eu ca fire, personalitate și caracter”, ne-a povestit Daniela.

Semnificațiile desenelor

Față de femeie cu trandafir – sensibilitate, frumusețe, feminitate, eleganță.

Semnul dintre sâni – o părticică a florii de lotus – mereu deasupra obscurității sau cum ar fi să ies deasupra luminii.

Elefantul – familie, dragoste și fidelitate, iar bicicleta – mereu cu dorul de ducă și că sunt pasionată de ciclism.

Câte tatuaje sunt prea multe?

„Cea mai grea întrebare. Mie soțul îmi permite până la 30 de tatuaje pentru că i se pare că deja vor fi prea multe, însă eu cred că până la 50, până când nu voi mai avea loc pe corp (râde). Cred că 20-30 este bine”, încheie pe o notă pozitivă Daniela Hasan.

Pe lângă pasiunea pentru tatuaje, flori, ciclism și cărți, Daniela adoră copiii și este o persoană interesantă, mereu înconjurată de oameni, o bloggeriță cu aproximativ 25 de mii de urmăritori, care împărtășesc aceleași viziuni.

Vă invităm să vedeți și alte tatuaje pe care și le-a făcut tânăra și nu ezitați să ne spuneți în căsuța de comentarii, câte tatuaje aveți și care este semnificația lor.

Sursa foto: Arhiva personală

Află mai multe despre Mary Poppins din Moldova, accesând link-ul: Daniela Hasan, despre cum e să fii bonă în Moldova și Italia: „O familie nu m-a acceptat din cauza tatuajelor”