Prima naștere și în general apariția unui copil pe lume aduce cu sine multe emoții pozitive, dar și foarte multă responsabilitate din partea părinților. Ce nume să-i aleagă, cum va decurge procesul, nu vor apărea complicații sau cum va fi întâlnirea cu cel mic sunt numai câteva dintre aspecte. Am discutat cu bloggerița Daniela Dermengi despre nașterea primului ei copil. Autoarea proiectului Ladylike ne-a povestit emoțiile nașterii, ale întâlnirii cu micuțul Daniel, cine a ales numele băiatului dar și cum s-a adaptat la noul stil de viață – profesia de mamă 24/7.

A fost neașteptat de repede

„Nașterea a durat mai puțin de 10 minute. Deci bebe mi-a fost pus pe piept neașteptat de repede, astfel încât primul sentiment care l-am trăit când l-am văzut a fost de mirare. După care a venit valul de emoții și sentimente care nu aș putea să le descriu exact, dar care mă făceau să mă simt binecuvântată, trăind cea mai mare fericire și realizare a vieții și care m-au făcut să plâng multe zile după naștere. Simțeam că trăiesc un vis”, ne spune Daniela.

Pentru numele ales, a promit să se „răzbune”

„Soțul meu a ales numele băiețelului nostru. Știam că dorește un băiat cu nume Daniel încă din perioada când eram necăsătoriți. Eu ziceam că poate găsim alt nume, dar nu am avut o opțiune mai bună și așa a rămas. I se potrivește acest nume lui bebe. Iar pe soț am zis că mă voi „răzbuna” cu o fetiță Ilinca, numele lui fiind Ilie. Deci cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi o familie cu o Daniela și un Daniel, un Ilie și o Ilinca”, ne-a povestit bloggerița.

Mommy loves me 👶🏻💕 #baby #happy #mom #followme

O postare distribuită de Ladylike blog (@danieladermengi) pe

Cea mai mare descoperire… au fost multe

„La început fiecare zi era cu descoperiri. Învățam multe despre el și despre mine, ne construiam un început de relație mamă-fiu și acum, la nici 2 luni ale lui, simt că ne știm de o viață. Ce am aflat despre el e că îi place să stea în brațe în poziție verticală, adoră să stea în apă, doarme tare bine pe burtica mamei, iar sânul e o adevărată comoară pentru el”, ne mai declară plină de dragoste Daniela.

O recomandare esențială pentru mame

„În prima perioadă mi-a cam dat bătăi de cap alăptarea. A fost cu răni și dureri, dar m-a ajutat foarte mult lanolina. De asemenea, recomand tuturor proaspetelor mămici utilizarea unei pompe de sân, pentru stimularea lactației sau, cel puțin, pentru a vă asigura că sânul produce suficient lapte. Altfel, se poate ajunge la situația că bebe pierde în greutate foarte mult și există riscul de deshidratare”, le sfătuiește proaspăta mămică.

Motivată zilnic de sentimentul de dragoste

„E o altfel de dragoste comparativ cu ce am simțit până acum. Ea dă putere, răbdare, nervi de fier și dorința de a oferi afecțiune și de a purta de grijă. E ceva la care nu poți să renunți, care definește existența ta în sensul ei complex – cea mai plăcută rutină zilnică. Cred că maternitatea este formula perfectă dintre greu și frumos. Ce ține de micul Daniel, îmi doresc să fie un copil înțelept și un om cu noroc. Să obțină de la viață doar ceea ce îl face cu adevărat fericit și să fie înconjurat de oameni cu valori. Îmi doresc să avem o relație frumoasă mamă-fiu”, ne-a mai declarat Daniela Dermengi.