Maratonul Run Pink Moldova – Race for the Cure® – este la a V-a ediție. Pe 25, 26 și 27 septembrie, comunitatea Run Pink Moldova organizează un eveniment caritabil, dedicat femeilor diagnosticate cu cancer mamar la noi acasă – Race for the Cure® (în traducere – Cursa pentru Vindecare). Ești invitat să alergi sau să mergi la pas, singur sau cu cele mai apropiate persoane, și să donezi pentru ca aceste femei să poate beneficia de recuperare asistată și suport profesionist în lupta cu boala.

„Anul acesta marcăm a V-a ediție a maratonului Run Pink Moldova. Pandemia COVID-19 ne-a dat planurile pentru activitățile comunității noastre pentru 2020 peste cap. Dar, alături de platforma europeană de susținere a pacientelor de cancer la sân, Think Pink Europe, ne-am gândit la o soluție – utilizarea erei digitale pentru a organiza un eveniment la scară europeană. Așadar fiecare se poate alătura cauzei noastre din confortul și siguranța orașului și țării în care se află”, povestește Adriana Rotaru, fondatoarea comunității Run Pink Moldova.

Prin participarea la Race for the Cure Moldova fiecare dintre noi se poate alătura unei mișcări internaționale care sărbătorește supraviețuitoarele / supraviețuitorii cancerului și onorează pe cei care au fost răpuși de această boală. Iar în acest an, fiecare dintre noi, fie că suntem în Moldova sau peste hotarele țării, ne putem alătura acestei inițiative prin 2 pași simpli:

1. Te poți alătura echipei Run Pink Moldova AICI:

  • alege ziua în care vei merge sau alerga – 25, 26 sau 27 septembrie
  • Cod de înregistrare: 2AAA5745
  • Taxa de înregistrare = 5 EUR

2. Susține echipa Run Pink Moldova prin o donație:

  •  poți alege suma pe care dorești să o donezi
  • intră pe pagina echipei și alege opțiunea „Sponsorizați această echipă”

Banii colectați vor fi utilizați pentru organizarea taberelor de recuperare pentru femeile care trec prin cancer în Republica Moldova în 2021.

Adriana și membrii echipei Run Pink Moldova îndeamnă ca la acest eveniment caritabil, de alergare și mers pe jos o distanță de 2,5km sau 5,0km, să participă împreună cu membrii familiei, prietenii sau colegii de serviciu dar în același timp să păstrăm distanța socială. Iar la final să ne facem o poză și să o postăm pe pagina comunității prin utilizarea hashtagului #runpinkmoldova2020 și #RFTC2020.

Run, Girls, RUN!