Fructe, legume, salată, cu toate aceste alimente sănătoase interacționezi zilnic, dar sunt câteva lucruri pe care este posibil să nu le ştii despre ele.

Unele alimente pe care le consumi zilnic pot fi dăunătoare, iar altele, pe care le eviţi, pot fi, de fapt, delicatese. Deşi poate verifici constant eticheta tuturor produselor, sunt şanse mari să nu ştii câteva lucruri interesante despre aceste cinci alimente!

Cum te ajută boabele de cafea

Ai exagerat cu mâncatul de usturoi şi ai nevoie rapid de un ingredient, care să te ajute să scapi de respiraţia urât mirositoare? Dacă nu ai la îndemână o gumă de mestecat, apelează la un bob de cafea! Mestecarea boabelor prăjite de cafea combate respiraţia urât mirositoare. De asemenea, o altă opţiune poate fi pătrunjelul sau menta.

Saliva de păsări, o delicatesă

Uită de caviar şi de alte mâncăruri scumpe! Saliva păsărilor este o mâncare de top, mai ales în Asia. Supa din cuiburi de rândunele este făcută din saliva a două specii de păsări asiatice şi este o delicatesă scumpă. Cuiburile sunt dizolvate în apă, apoi din acel lichid se face o supă cu aromă rafinată şi benefică pentru sănătate. Aceste cuiburi de păsări sunt considerate a fi unele dintre cele mai scumpe produse alimentare consumate de oameni şi numai un kilogram de cuiburi costă 2000 de dolari.

Cât de sănătoasă este salata ambalată?

Salata ambalată trece, de regulă, printr-un proces de spălare, însă cât de curată este? O analiză asupra salatelor ambalate a constatat că 39% din 200 de probe testate conţineau bacterii. Studiul de la Universitatea din California a constatat că anumite frunze, precum cele de spanac, au anumite colţuri în care bacteriile pot rămâne şi în urma spălării. De aceea, cel mai indicat este să speli toate salatele pe care le cumperi din supermarket, chiar dacă pe ele scrie că au trecut deja prin acest procedeu.

Unele alimente conţin urme de insecte

Dacă te-ai putea gândi că mâncarea pe care o cumperi de la supermarket poate fi sigură, lucrurile nu stau chiar aşa. De pildă, se întâmplă foarte des ca în anumite alimente să fie permisă o cantitate mică de fragmente de insecte, înainte ca aceste alimente să fie eliminate de pe rafturile magazinelor. Spre exemplu, un borcan de unt de arahide poate conţine aproape 100 de urme de insecte, iar 150 g. de ciocolată aproape 70 de fragmente.

Fructele şi legumele, mai puţin hrănitoare

Multe persoane ştiu că multe fructe şi legume din supermarket nu mai au acelaşi gust ca odinioară. Însă, potrivit realbuzz.com, un studiu publicat în HortScience a arătat că aceste alimente nu mai sunt nici la fel de hrănitoare, ca acum jumătate de secol. În acest studiu s-a specificat că acum ar trebui să mănânci o cantitate mult mai mare de portocale pentru a obţine aceeaşi cantitate de vitamina A de care bunicii tăi se bucurau, în urmă cu câţiva ani.

Distribuie articolul: