Probabil toți o cunosc pe Tina Kandelaki în calitate de prezentatoare a celebrului show televizat dedicat adolescenților. Mai puține detalii se cunosc referitor la perioada în care ea s-a decis să se mute la Moscova și să înceapă o nouă etapă în viața sa. În cadrul unui interviu, lansat pe canalul rusesc „Rossia 1”, aceasta a dezvăluit detalii uluitoare. 

Schimbările radicale au fost provocate în urma desfășurării unui concurs, rezultatele căruia erau cunoscute din timp „La o lună sau două după asasinarea lui Vlad Listiev, la Tbilisi se desfășoară un festival televizat, ca și cum ar fi concursul TEFI, unde se votează pentru cei mai buni prezentatori și cele mai bune emisiuni. Eu am fost nominalizată la categoria Cea mai bună prezentatoare din țară”, povestește Tina.

Următoarele acțiuni ar putea fi banale, dar nu și în cazul ei, deoarece înaintea concursului, cineva din administratori i-a spus tatălui prezentatoarei: „Tina este foarte activă, emoționată și noi vedem ce atârnare are ea față de această etapă. Liniștește-o, pentru că învingătoare va fi altă fată”. După aceste cuvinte, prezentatoarea spune că a avut lacrimi de crocodil, deoarece considera că este o nedreptate mare. Însă, la finalul festivalului, a prins curaj și a spus că va demonstra tuturor că ea va deveni vedetă la un alt nivel și fără acel premiu, de care nu are nevoie.

În această ordine de idei, a început să caute soluții. A aflat că la Moscova este un „institut” dedicat prezentatorilor radio și TV, unde îți poți crește nivelul de profesionalism. A sunat la Moscova, la profesoara Svetlana Kornelievna, cu solicitarea de a fi luată la curs. Fiind insistentă, după circa 10 apeluri, Tina a fost invitată la discuții. Marea dezamăgire a fost când ea a revenit acasă și a spus prețul pentru acele cursuri – 3770 dolari. „Bani nu erau. Mama spune că vindem apartamentul și într-adevăr a făcut-o. Ea împreună cu tata s-au mutat într-un apartament închiriat și 3770 de dolari este suma cu care am revenit la Moscova”, a relatat Kandelaki.

Tot în interviu se accentuează că la acel moment, Tina deja învăța la universitatea de medicină și a lăsat studiile odată cu lansarea ei în televiziune.