Relațiile intime sunt benefice sănătății, dar cam cât de des ar trebui să avem parte de nopți fierbinți pentru a avea o sănătate de fier?

Dacă trec luna și tu nu ai avut contact intim, sănătatea ta este în pericol. De ce? În primul, crește tensiunea generată de nesatisfacerea nevoilor de natură intimă. Crește tensiunea în musculatura, iar dacă nici nu faci sport, tonusul tău va avea de suferit. Totodată, lipsa intimității este asociată cu creșterea tensiunii arteriale.

Mai mult, pe fondul unui dezechilibru hormonal, poți să întâmpini probleme și pe partea emoțională și psihică. Poți suferi de schimbări bruște de stare de spirit și de episoade de depresie. Nu există un pericol major la care te expui lăsând să treacă luna fără contact intim, ci la o varietate de mici riscul care decurg unele din celelalte și, adunate laolaltă, riscă să te destabilizeze psihic, emoțional și fizic.

Câte contacte intime ai pe lună

Între 1 și 3 ori pe lună

Dacă ai relații inime o dată până la trei dați pe luna, organismul tău are totuși o minimă eliberare, descătușare hormonală, emoțională și chiar musculară. Însă nu este suficient pentru a beneficia de ce-i mai bun de pe urma intimității: mai exact, de avantajele lui asupra stării de sănătate.

Între 4 și 9 ori pe lună

Cei care întrețin relații intime între patru și nouă ori pe lună, adică cel puțin o dată pe săptămână, se bucură de beneficiile intimității asupra sănătății. Au sistemul imunitar mai puternic decât al persoanelor care au contact intim mai rar, suferă mai rar de hipertensiune arterială și au parte de descătușarea emoțională și fizică de care orice om are nevoie.

Între 10 și 14 ori pe luna

Între aceste cifre, adică o medie ușor peste două contacte intime într-o săptămână, oamenii resimt, în general, o stare de mulțumire față de propriul trup și propria viață, indiferent de silueta și de locul de muncă. Persoanele care întrețin relații intime măcar de două ori într-o săptămână au un somn calitativ mai bun. Odihnindu-se mai bine, procesul de regenerare a celulelor funcționează mai bine și-și încarcă mai eficient bateriile. Acest fapt este fundamental pentru o bună stare de sănătate.

Cel puțin 3 contacte intime pe săptămână

Persoanele pentru care săptămâna nu trece fără să aibă parte de cel puțin trei contacte intime, au o viață intimă ideală, cel puțin în concepția generală. Ei au somnul liniștit noaptea, au sistemul imunitar mai puternic, au o rezistență crescută la durere, controlează mai ușor situațiile stresante față de cei care au contact intim mai rar, au tensiunea arterială mai apropiată de normal, au un tonus muscular mai bun și chiar prezintă un risc mai mic de apariție a bolilor cardiovasculare.

Sursa: doctorulzilei.ro

Distribuie articolul: