Supa rusească sau supa rece, este ușor de preparat și nu îți fură prea mult timp. La baza acesteia stă chefirul, smântâna sau cvas-ul cu chefir, iaurt, zer, apa minerală și chiar berea. 

Vezi rețeta video marca EA.md: Supa rece rusească – Okroshka. Răcoritoare și acrișoară, perfectă în zilele caniculare (Video)

Pentru a o prepara aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 cartofi medii fierți în coajă,
  • 6 ridichi medii,
  • 4 castraveți,
  • 4 ouă fierte de consistență tare,
  • 1 ceapa verde,
  • 100 g carne afumată sau salam,
  • 600 ml apă rece,
  • 600 ml chefir (lapte bătut) rece,
  • 2 linguri smântână,
  • 1 legătură mărar,
  • sare,
  • piper măcinat.

Tocăm toate ingredientele în cuburi medii (ridichea și castraveții pot fi tăiați rondele) și le punem într-un vas mare, după care le așezonăm cu sare și piper.

 

Amestecăm apa cu chefirul, smântâna și mărarul tocat. Turnăm peste legume cu carne și amestecăm. Putem da vasul la rece pana la servire, sau putem mânca imediat, dacă apa și chefirul au fost foarte reci. Răcoriți-vă gustos.

Poftă bună!

Vezi și: O rețetă rapidă pentru oaspeții-surpriză. Încearcă bruschetele grecești

Distribuie articolul: