Cu siguranță, nu o singură dată ați observat că emoțiile frumoase sau mai puțin frumoase, au fost preluate de voi cu ușurință de la cei din preajma voastră, fără intenția de a o face. Dacă emoțiile pozitive sunt mereu binevenite, atunci cele negative nu ne fac bine. Este important să aveți grijă de voi, atât fizic, cât și emoțional și să învățați să vă concentrați pe simțurile proprii și să vă eliberați de cele preluate.

Atunci când oferi prea multă energie oamenilor, ție nu îți mai rămâne nimic și astfel devii un burete perfect pentru a absorbi alte emoții. Trebuie însă să ai grijă de tine astfel încât să eviți ca acest lucru să se mai întâmple. Iată cum poți face asta:

1. În momentul în care observi o emoție puternică, încearcă să îți dai seama cum te face să te simți.

Etichetarea emoției te ajută să îți duci mintea într-o stare de pauză, ceea ce te poate face să te distanțezi puțin de experiența emoțională.

2. Întreabă-te dacă emoția pe care o simți este a ta, a altei persoane sau este un mix între voi doi.

Uneori poate fi dificil să îți dai seama. Un exercițiu simplu care te poate ajuta în acest sens: imaginează-ți că persoana din fața ta este completă, optimistă și că sufletul ei este încărcat de energie pozitivă, iar apoi concentrează-te pe tine, pe propria experiență – dă-ți seama dacă te simți în continuare la fel.

3. Concentrează-te pe compasiune

În momentul în care îți dai seama că aceste emoții nu sunt ale tale, în loc să te lași copleșită de emoții, poți face ceva pentru a ajuta persoana care suferă și care are nevoie de o mână de ajutor.

4. Respiră profund și gândește-te care este locul din corpul tău care este cel mai liniștit (mai neutru la ce se întâmplă). Îndreaptă-ți atenția asupra acelui loc

Ar putea fi o mână, un picior sau chiar un deget. Îndreaptă-ți întreaga atenție asupra acelui loc și permite-i să fie o forță centrală pentru a te ajuta să te calmezi în timp ce procesezi și eliberezi orice sentiment absorbit. Uneori, când te simți copleșită de situație, un singur loc calm din corpul tău poate fi o resursă bună care să te ajute să îți recapeți puterea și să te liniștești.

5. Returnează emoțiile către persoana de la care le-ai luat

Nu este responsabilitatea ta să porți suferința emoțională a altei persoane și, la fel de important, nu ajută absolut pe nimeni acest gest. Încearcă să îți spui „Las să dispară această durere emoțională care nu este a mea”. Folosește vizualizarea pentru a te elibera pe deplin de emoțiile pe care le-ai preluat.

Sursa: Kudica.ro

Distribuie articolul: