Uneori ai senzația că bați pasul pe loc și nu prea reușești să obții ce ți-ai pus în plan, iar lipsa de concentrare doar contribuie la incapacitatea de a-ți realiza scopul. Cum faci față acestei stări și cum să intri în stare de focus, vezi mai jos.

Alege unul sau maxim două obiective majore

Ziua are un număr finit de ore, iar tu o cantitate finită de energie la un anumit moment. De aceea, cu cât încerci să faci mai multe lucruri în același timp cu atât cantitatea de energie pe care o poți aloca unui anumit obiectiv se diminuează. Fă-ți o listă cu obiectivele tale, alege-l pe cel mai important (sau pe cele mai important două).

Evită distragerile și…distracțiile

Odată ce ai identificat obiectivul principal, concentrează-ți 80 % din energie și atenție în acea direcție și doar 20% către restul. Asigură-te că nu te lași distrasă și că nu aloci mai mult timp acelor lucruri care nu sunt importante pentru tine, sufletul și scopul tău. Altfel, nu vei face decât să tragi de timp și să te simți extrem de vinovată față de tine pentru că. deși ai decis ceva, continui să acționezi ca și până atunci.

Nu te aștepta să obții rezultate spectaculoase, dacă nu acționezi în acest sens

Să nu acționezi în direcția scopului setat înseamnă să pui mai presus de scopul tău satisfacerea unei plăceri de moment.Poate că pritena ta își petrece weekendul la SPA, dar cum ar fi ca tu să ajungi să poți petrece o săptămână întreagă la SPA oricând dorești? Oamenii care obțin rezultate se dedică trup și suflet pasiunii lor. Dacă ai decis că acum este momentul să construiești ceva extraordinar în viață, concentrează-te asupra acestui aspect și lasă-i pe ceilalți să trăiască în mod convențional.

Fă zilnic pași către țelul sau obiectivul tău 

Nu numai că vei obține rezultatele dorite mai repede, dar vei intra într-un anumit ritm și vei crea un anumit val de energie pozitivă și dinamică ce te va ajuta să înaintezi cu ușurință. La asta se adaugă și entuziasmul și încrederea în sine sporite datorită faptului că își respecți angajamentul față de tine însăți.

Sursa: Kidika.ro

Distribuie articolul: