Uleiul, apa și laptele obținute din nuca de cocos sunt ingrediente populare, pe care din ce în ce mai multe persoane le folosesc în bucătărie, dar și ca remedii în diverse probleme de sănătate. Totodată, și miezul cărnos al nucii de cocos poate fi folosit în diverse preparate, dar și pentru proprietățile terapeutice pe care le are.

Diana Rimis, cu o comunitate de aproape o sută de mii de urmăritori, a publicat ieri un tutorial prin care arată cât este de ușor să spargi o nucă de cocos, dar și care sunt beneficiile acestui fruct.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Rimis✨ (@di.rimis)

Beneficiile nucilor de cocos:

Nuca de cocos ajută în gestionarea diabetului.

Prin consumul de nucă de cocos se îmbunătățește secreția de insulină din corp și, de asemenea, se temporizează și se ține sub control creșterea nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, nuca de cocos are ca efect îmbunătățirea digestiei și are efect pozitiv asupra simptomelor care sunt asociate cu probleme și afecțiuni digestive.

Nuca de cocos poate avea efect anti-cancerigen.

Nuca de cocos poate oferi o bună parte din necesarul de fibre al organismului.

Nuca de cocos ridică imunitatea organismului.

Aceasta are proprietăți antifungice, antivirale, antiparazitare și antibacteriale. De aceea, prin consumul nucii de cocos se poate capătă rezistență la multe tipuri de bacterii și virusuri. Nuca de cocos este folosita cu succes în tratamentul bronșitelor, a infecțiilor gâtului, a infecțiilor tractului urinar și a multor altor afecțiuni cauzate de microbi.

Nuca de cocos are efect anti-îmbătrânire.

Nuca de cocos este bogată în citochinine, transzeatină si chinetină, toate aceste substanțe având puternice proprietăți anti-îmbătrânire, anti-cancerigene si anti-trombotice.

Nuca de cocos ajută în eliminarea kilogramelor în plus.

Mai exact, s-a constatat că nuca de cocos are ca efect eliminarea grăsimii abdominale.

Nuca de cocos are efect energizant.

Persoanele care consumă nucă de cocos în diferite forme pot observa cu ușurință menținerea unui nivel de energie optim timp de multe ore, fără a apărea hipoglicemia. De asemenea, consumul de nucă de cocos combate oboseala cronică.

Nuca de cocos poate trata epilepsia.

S-a constatat că nuca de cocos are un efect pozitiv în tratarea epilepsiei, în special atunci când este integrată într-o dietă ketogenică, bogată în grăsimi sănătoase, tradiționale, și foarte săracă în carbohidrați.

Nuca de cocos previne infecțiile tractului urinar.

Nuca de cocos are efect diuretic, acest lucru ajutând în tratarea acestor afecțiuni.

Nuca de cocos îmbunătățește nivelul de colesterol bun (HDL).

Nuca de cocos îmbunătățește sănătatea oaselor și a dinților.”

Sursa: Instagram.com/di.rimis