Adesea, subestimăm importanța îngrijirii pielii din zona gâtului, dar specialiștii subliniază că aceasta este la fel de crucială precum cea a feței. În ceea ce privește îngrijirea gâtului, una dintre cele mai frecvente greșeli este omiterea utilizării cremei cu SPF în această zonă. Ridurile de pe gât sunt rezultatul unor factori precum fumatul și tipul de ten.

Dr. Joshua Zeichner, citat în revista In Style, explică că deteriorarea pielii perturbă funcționarea optimă a colagenului și elastinei, conducând la pierderea elasticității și la apariția ridurilor. Persoanele cu tenul mai deschis au o sensibilitate crescută la îmbătrânirea pielii gâtului și pot dezvolta riduri mai devreme decât cei cu ten mai închis la culoare.

Pentru a diminua riscul apariției liniilor pe gât, adoptă obiceiuri sănătoase. Menține-ți pielea gâtului bine hidratată, asigură-te că dormi bine și alege o alimentație echilibrată. Nu uita să aplici protecție solară zilnică, deoarece toate aceste factori influențează sănătatea pielii tale, după cum subliniază dr. Morgan Rabach.

Experții în îngrijirea pielii Marisa Garshick și Brendan Camp oferă sfaturi prețioase pentru a preveni apariția ridurilor de pe gât. Aplicând aceste indicații, vei reuși să menții aspectul tânăr al pielii.

  1. Folosește o cremă cu SPF pentru gât: Protecția solară nu trebuie uitată. Pielea din zona gâtului este delicată și susceptibilă la daunele cauzate de expunerea la UV, avertizează dr. Marisa Garshick. Alege o cremă hidratantă cu SPF pentru utilizarea zilnică, chiar și în afara zilelor petrecute la plajă.
  2. Integrează retinolul în rutina ta: Retinolul este un derivat al vitaminei A, eficient în prevenirea și tratarea ridurilor. Serurile sau cremele cu retinol stimulează producția de colagen, contribuind la menținerea tinereții pielii. Încearcă să-l folosești treptat, având în vedere potențialele efecte secundare.
  3. Menține hidratarea: Acidul hialuronic este un ingredient benefic într-un produs hidratant pentru gât. Acest umectant atrage umezeala, contribuind la hidratarea pielii și reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor, potrivit specialistei Marisa Garshick.
  4. Poți considera injecțiile cu botox: Botoxul este o opțiune pentru a reduce liniile fine și ridurile de pe gât. Însă, consultă un expert în beauty înainte de a lua această decizie.
  5. Evită privitul în jos la dispozitive: Tehnica numită “tech neck” poate duce la formarea de linii fine pe gât. Înclinarea capului în timp ce folosești dispozitive poate cauza pliuri ale pielii, avertizează experții.
  6. Explorează liftingul cu fire de acid hialuronic: Acidul hialuronic menține hidratarea pielii și minimizează liniile orizontale, cum sunt cele provocate de “tech neck”, potrivit dr. Brendan Camp.

În concluzie, dedicarea unei atenții deosebite îngrijirii pielii gâtului poate contribui la menținerea aspectului tânăr și la prevenirea apariției ridurilor nedorite.

Distribuie articolul: