Pentru mulți dintre noi, carnea de miel este principala delicatesă de pe masa de Paști, iar pregătirea lui este o adevărată provocare pentru gospodine. Alexandru Comerzan, bucătar șef, ne ajută cu câteva sfaturi pentru a impresiona persoanele dragi cu un miel gătit la perfecție: o bucată de carne frumos rumenită care se topește în gură.

În primul rând, Alexandru ne recomandă să fim atenți la calitatea mielului: „Să fie neapărat de lapte”;

Al doilea secret sunt mirodeniile și ierburile aromatice care joacă un rol foarte important în gustul pe care îl va da cărnii. Untul și usturoiul, la fel, sunt ingrediente principale deoarece îi vor da un gust deosebit și un miros plăcut.

Și al treilea pas este prepararea slow cooked: adică la temperatură joasă și mai mult timp, până când carnea va cădea de pe os;

Iar secretul de bază pentru a avea o explozie de gusturi și un ied impecabil este marinata:

„Sare, piper, usturoi, puțină ceapă, rozmarin, salvie, ulei și un pic de vin roșu bun. Aceasta fiind cea mai simplă variantă”, spune Alexandru Comerzan

Mielul trebuie să se marineze minim 12 ore, astfel toate ingredientele vor face magia și la sigur veți avea un miel care va lăsa toată familia impresionată.

FOTO: Google, Instagram