Sărbătorile pascale – un frumos prilej de a-i aduce pe cei dragi în jurul unei mese copioase, pe care se vor găsi cele mai delicioase bucate, dar și detalii estetice importante. Acestea nu doar vor adăuga șarm întregului prânz festiv, ci și îi vor ajuta pe oaspeții tăi să obțină amintiri de neuitat. Magazinul Promstore vine, în rândurile următoare, cu trei idei de neratat pentru o masă pascală de care oaspeții tăi își vor aminti mult timp de acum înainte.

Optează pentru o cromatică bine definită

Ne-am obișnuit să folosim de cele mai dese ori aceleași culori: alb, roșu, verde, aducând astfel o ofrandă sărbătorilor pascale, dar de ce să nu oferim o notă de dichis întregii experiențe? De exemplu, poți opta pentru o față de masă croșetată de nuanță cream – champagne, asortată cu șervețele lucrate manual și cu veselă de nuanță ivory. Sau poți alege să adaugi culoare prin alegerea veselei în culori vii, de exemplu baby blue sau verde crud.

Alege vesela în culori vii

Nu te teme de experimente, mai ales atunci când alegi vesela pentru servire, deoarece aceasta va completa de minune bucatele savuroase pe care le vei prepara. Alege tacâmuri simple, dar asortează-le cu vase, farfurii, platouri și pahare în culori care se potrivesc de exemplu, anturajului casei tale. Un vin servit în cupe din sticlă, care imită cristalul venețian, va fi de câteva ori mai savuros. Mielul gătit cu ierburi aromate se va potrivi estetic pe masa de sărbătoare dacă va fi servit pe un platou larg, alături de niște legume coapte.

Regula de bază este cea a echilibrului, deoarece prea multă culoare poate dezechilibra. Mergi pe 2 culori tari diluate cu câteva nuanțe complementare și, neapărat, nu uita să adaugi un accent proaspăt de exemplu, cu un buchet de flori.

Nu uita de motivele etnice și tradiționale

Dacă elementele tradiționale te-au plictisit, dar totuși vrei să se regăsească pe masa de sărbătoare, atunci optează pentru cele non-conformiste. De exemplu, ouăle roșii pot fi aranjate frumos într-un coș de grâu încolțit cu mici bibelouri de ceramică sau într-o compoziție făcută din materiale reciclabile. Poți folosi coaja de ou pentru a crea lumânări parfumate. După ce ai golit atent conținutul și ai spălat coaja, toarnă încet ceara topită, adaugă ulei esențial pentru aromă și un fitil. Vei avea astfel lumina sfântă la masa de sărbătoare, cu grijă pentru planetă și resursele epuizabile ale acesteia.

Pentru ca să scapi de grija mesei pascale și decorul să se potrivească de minune cu ideile tale, alege sortimentul magazinului Promstore: fețe de masă, șervețele, huse de protecție – toate de calitate și la prețuri mai mult decât avantajoase, astfel încât să te bucuri de sărbători fără găuri în bugetul familial.

Promstore – cu grijă pentru casa ta!

P