Ion Bargan este fondatorul librăriei online Bestseller.md, lansată cu 5 ani în urmă. De un an jumătate a început și activitatea editorială, publică cărți. Până acum are 8 cărți publicate, dintre care 3 sunt în top 10 cărți din România și Republica Moldova.

Pe facebook sunt în topul celor mai urmărite pagini. Cei 160 de mii de abonați ia atras prin inspirație.

„Am fost destul de activi de la bun început. Ne-am străduit mereu să fim interesanți prin postările pe facebook și publicațiile cărților noastre”, spune fondatorul.

Ion Bargan a declarat într-un interviu video acordat bloggerului Dumitru Ciorici, că rețeta pentru menținerea cititorului online nu este una foarte ușoară, deoarece mereu trebuie să atragi prin ceva:
„Noi fiind din domeniul cărților am postat mereu fragmente din opere, citate, am organizat și concursuri pentru cititorii fideli.”

ion-bargan-fondator-bestseller-1-1-880x586

De unde ideea de librărie online?! Păi, deschiderea unei așa afaceri ia venit pe când era student la Drept, Universitatea de Stat. Era la obiectul dreptul afacerilor și atunci și-a notat idei despre mai multe afaceri pe care și-ar dori să le implementeze. Și librăria online l-a entuziasmat cel mai mult.

Plăcerea pentru un așa job ia venit din propriile necesități. La determinat propria experiență. În copilărie ducea lipsa de cărți și s-a gândit că și în ziua de azi mai sunt astfel de  situații.

Avantajul acestei afaceri este că în procurarea cărților online nu contează autenticitatea acesteia. Dacă în librărie majoritatea caută ultima publicație, atunci în online se întreabă și cărțile mai vechi.

19198493_1383669865013575_831875074_n

În librărie puteți găsi și un locușor unde clienții vin după comenzi, dar și pentru cititori. Tînărul antreprenor spune că „Dacă vrei să bei ceai sau o cafea citind, într-un anturaj plăcut și liniștit?! Atunci stai liniștit, ai unde. Librăria Bestseller Books, Tea and Cofe te așteaptă, or. Chișinău, Telecentru, str.Drumul Viilor 36/1”.

Sursa: Bestseller.md, dumitruciorici.com

Distribuie articolul: