Roșiile umplute sunt un clasic pentru sărbătorile pe care le avem în câteva zile. Este însoțitorul perfect, deoarece este o intrare rece și se combină perfect.

Vom folosi cea mai ușor umplutură de făcut, ai nevoie doar de orez, ton și maioneză. Ca aproape orice rețetă, această umplutură poate fi schimbată fiecare ingredient după gustul și/sau nevoile fiecăruia. În ceea ce privește roșiile, acestea trebuie să fie destul de tari pentru a rezista la fiecare tăietură fără să se destrame complet. De asemenea, avem nevoie să fie rotunde pentru a se potrivi cât mai mult posibil din umplutură.

Pentru aceste roșii umplute delicioase, veți avea nevoie

Ingrediente
6 roșii rotunde

2 cutii de ton (în ulei sau în apă)

3 cesti de orez gatit in prealabil si rece

1/2 cană de măsline fără sâmburi

1/2 ceapa tocata

1 cană de maioneză

Sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de pregătire
Pentru început, trebuie să spălăm bine roșiile și cu ajutorul unui cuțit tăiem partea de sus ca și cum ar fi un capac. Cu o lingură scoatem toată pulpa și sămânța pe care o are roșia. Puteți rezerva pulpa, congelând-o pentru un sos pe viitor.

Apoi punem multă hârtie de bucătărie într-un vas și punem roșiile cu susul în jos. Asta pentru ca toată apa în exces să iasă și să fie perfecte de umplut.

În timp ce roșiile se usucă, într-un bol punem orezul, maioneza, tonul, ceapa și măslinele tocate (mai păstrăm câteva pentru a decora).

Trebuie doar să amestecăm bine și să adăugam puțin câte puțin sare și piper. Când avem roșiile uscate sărem și piperăm interiorul și cu ajutorul unei linguri punem umplutura. Apăsând puțin câte puțin și aveți grijă să nu rupeți roșia.

Când termini cu toată umplutura din roșii, decorează-le cu puține măsline și pot fi servite.

Sper să vă bucurați de această rețetă delicioasă alături de toți cei dragi.

Distribuie articolul: