Obstetricianul-ginecolog, Olga Pryadukhina, a vorbit despre pregătirea pentru naștere: cum să eviți o ruptură în timpul nașterii, ce să alegi dintre nașterea acasă sau la spital și cum să faci față depresiei postnatale.

Foto: mamaplus.md

Instrucțiunile obstetricianului din timpul nașterii sunt foarte importante: dacă spune împinge, atunci trebuie să împingi. Dacă ți se spune să nu faci acest lucru, atunci trebuie să asculți. Dacă vei respecta ce spune doctorul, totul va decurge ceva mai ușor.

„Nașterea este un proces dificil și destul de dureros, nu se întâmplă să nu simți nimic în timpul nașterii. Dar, de regulă, femeile mai pregătite, tolerează mai ușor durerea”, a spus Olga.

Foto: mariamartac.ro

Recomandările medicului includ:

  • citește despre naștere;
  • fă cursuri pentru femeile însărcinate;
  • găsește un spital și un medic de încredere.

„Nașterea la domiciliu este foarte periculoasă. Chiar dacă nu este prima naștere, aceasta se poate termina în moduri diferite”, a mai adăugat Olga. 

Acasă nu există nicio modalitate de a oferi îngrijire de urgență nici copilului, nici mamei. În caz de urgență, o ambulanță poate ajunge în mai mult de o oră, ceea ce poate fi fatal pentru tine, dar și copilul tău. 

Foto: babanet.hu

Depresie postnatală:

Multe femei care au devenit mame, la un moment dat au avut de-a face cu depresia postnatală.

O femeie poartă un copil timp de 9 luni, simțind un anumit grad de anxietatea în legătură cu sănătatea ei și cu starea copilului ei. Nașterea poate fi, de asemenea, foarte dificilă.

Disconfortul este cauzat și de dorința de odihnă, care nu se împlinește în niciun fel, din cauza necesității de îngrijire constante a copilului. În plus, femeia se schimbă la exterior: unghiile, părul, kilograme în plus pe care nu le poate pierde încă, iar acest lucru îi afectează stima de sine și, uneori, felul în care o văd ceilalți. Toți acești factori îi pot provoca traume psihologice.

Foto: mamaplus.md

Sprijinul celor dragi și al soțului ei ar trebui să-i ofere posibilitatea de a se deconecta periodic de la treburile casnice și de la îngrijirea constantă a copiilor. Cere ajutorul celor dragi, găsește o oportunitate de a angaja o bonă, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, sau, poate, vei putea negocia sprijin reciproc și cu mama ta.

Este necesar să incluzi plimbări în rutina zilnică pentru a te încălzi și a respira aer proaspăt. Încearcă să mănânci alimente sănătoase și adaugă plăcerile de care te bucurai înainte ca bebelușul să apară în viața ta.

Ascultă aici întregul material:

Sursa: woman.ru

Distribuie articolul: