Tânăra mămică Malivina Gore, la numai 24 de ani, și-a transformat hobby-ul într-o mică afacere. Pasiunea pentru Hand-Made a îndrăgit-o încă de pe băncile școlii, când aștepta cu mare nerăbdare orele de educație tehnologică, iar această dorință de a crea ceva cu mâinile proprii a evoluat în timp. Fiind studentă la facultatea de Bussines și Administrarea Afacerilor în cadrul ASEM, a descoperit că lucrul manual îi aducea o satisfacție enormă.

renmax (29)„Fiind însărcinată și evident că având mai mult timp liber, am tot tricotat papucei și bentițe pentru fetița mea. Am hotărât că vreau și eu să îi fac fetiței mele o cutie în care am să îi păstrez cu grija toate lucrurile importante (papucei, suzetă, bentiță și multe alte lucruri), așa cum a făcut mămica mea pentru mine. Mi s-a părut ceva foarte frumos, ingenios și în același timp plin de dragoste și grijă. Eu însă am hotărât să o fac mai deosebită decât cea pe care o am eu, să o fac personalizată și să mai aibă și un album pentru primul anișor de viață, în care să notez toate succese fetiței mele. Am început să răsfoiesc internetul, să caut metode și tehnici cum aș putea să le confecționez, și căutând am dat de acestă tehnică deosebită de decorare „Scrapbooking”. Prima mea comandă am făcut-o de la un magazin de creație din Ucraina, pentru ca la noi cu părere de rău se găsesc foarte și foarte puține materiale pentru acest gen de hobby”, povestește Malivina pentru Ea.md

La început a creat câteva albume de probă și o cutiuță pentru fetița ei. Soțul și cei apropiați au fost rămas încântați, astfel ea a continuat să creeze albume și pentru cei dragi pe care le oferea cadou. Din asta a acumulat experiență, iar fiecare album nou era tot mai frumos, ceea ce o inspira și o motiva să creeze în continuare.

Acum vreo 7 luni a făcut un anunț pe internet precum că poate să creeze la comandă albume personalizate pentru copii, albume de nuntă și pentru călătorii (Travel Book). A postat toate lucrările sale de până atunci și, spre marea ei mirare, din primele zile a început să primească o sumedenie de mesaje de la potențiali clienți, iar primele comenzi le-a tratat cu multă responsabilitate.

IMG_6270

„Primul album a fost un album de nuntă care a fost oferit în calitate de cadou la nuntă. În final clienta a rămas foarte mulțumită, iar eu evident și mai satisfăcută.  Am început să primesc comenzi mai multe și vroiam desigur să le termin în timp cât mai scurt. De la început lucram practic numai nopțile pentru că ziua eram dedicată totalmente fetiței mele și grijilor casnice. A fost un pic mai dificil, dar orice început este greu, în schimb pot să spun cu siguranță că s-a meritat, pentru că acest hobby, după părerea  mea, mă împlinește”, mai spune Malivina Gore.

renmax (3)Tânăra mămică spune că atunci când personalizează un album în primul rând ține cont de preferințele clientului: nuanțele, decorul, să fie cu dantelă sau mai mult din hârtie, ramă din metal sau textil. Toate aceste detalii le stabilește de la bun început cu clientele sale, alegând stofa și decorul aproximativ dorit.

„Concretizând toate aceste detalii, eu confecționez o machetă de copertă, adică pur și simplu aranjez  fără ca să fixez toate detaliile, așa cum aș vedea eu că se potrivesc mai bine. După care îl trimit clientei spre aprobare și doar după ce aprobă eu fixez tot. Un alt aspect de care la fel țin cont la confecționarea  albumelor este să fie cât mai practice, adică să fie tot încleiat foarte bine și cusut la mașină. Pentru că de regulă albumele se păstrează pe raft, iar eu, ca să nu fie deteriorat decorul, îl fixez foarte bine și nu îl fac voluminos”, a explicat Malivina.

Clientele ei de cele mai mute ori optează pentru albume cusute pagina cu pagina, decât pentru cele pe inele. Desigur vor să fie maxim personalizate, sa includă numele copilașului, data, luna, anul nașterii. Dacă îl comandă pentru a-l oferi cadou, atunci doresc ca în decorul interior al coperților sa fie menționat de la cine și pentru cine, ca să fie o amintire frumoasă.

„Mai des fetele optează pentru stofele de culori deschise, pale. Mămicile de fetițe, la rândul lor, optează pentru decor cu multă dantelă roz și ivory. La toate se mai adaugă și elemente aurite, care îmi plac și mie personal, pentru că ele dau un accent aparte coperții albumului” a precizat Malivina.

IMG_6535

Acum câteva săptămâni a avut o experiență deosebită, a organizat primul ei atelier de creație la care au luat parte cinci participante, ceea ce i se pare destul de motivant pentru început. Tânăra creatoare a mărturisit că a primit o deosebită plăcere în urma desfășurării acestui eveniment.

renmax-132„Au fost câteva ore de creație în grup, le-am prezentat cu mare drag tehnica de confecționare a unui album și decorarea paginilor acestuia. Am ales să mă împart cu experiența mea și cu alte persoane din motiv că am primit un șir de întrebări dacă nu ofer lecții de confecționare, și mi-am dat seama că ar fi solicitate astfel de ateliere. Nu mi-a fost frica de concurență – mai mult, am obținut noi cunoștințe și chiar potențiale cliente. După părerea mea este un hobby din cele mai puțin accesibile pe motiv ca la noi sunt foarte puține materiale pentru Scrapbooking. Toate cele necesare le comand din State, Rusia și Ucraina ceea ce desigur este destul de costisitor, mă refer la livrare plus costul propriu zis al materialelor. Chiar și să fi fost mai accesibil cred că nu mi-aș face griji la capitolul concurență, pentru că după părerea mea fiecare meșter are clienții săi, la fel și eu am clientele mele care deja îmi știu lucrările, ba mai mult de-atât, efectuând o comandă s-au întors și pentru a doua, a treia, fapt ce mă bucură și mă motivează mult ca să creez în continuare, pentru că oamenilor le place ceea ce fac”, declară cu încredere Malivina Gore.

workshop

După părerea tinerei creatoare albumele hand-made, comparându-le cu cele de pe piață sau cele imprimate, au mai mult suflet. Fiind confecționate manual, la crearea lor se depune foarte multă muncă, dragoste și grijă ceea ce le face mult mai speciale și le recomandă cu drag tuturor.