Mulți spun că este un lux să călătorești, că trebuie să-ți planifici un buget enorm pentru a ajunge în diferite colțuri ale lumii. Nu și tinerii despre care veți afla mai jos. Protagoniștii poveștii noastre călătoresc gratuit. Cum le reușește, aflați în continuare.

14369866_10155267343387729_3477211965174710652_nEi sunt Carolyn Plemmons și Lui B Harris – doi logodnici care au decis să renunțe la munca în cadrul biroului, pentru a se dedica cele mai palpitante activități umane: aceea de a descoperi noi locuri ale planetei.

Tinerii originari din statul american Virginia au decis să călătorească, însă, pentru că nu aveau prea mulți bani de investit în asta, au decis să facă voluntariat – o practică ce le-a deschis ușile diferitor culturi și le-a oferit posibilitatea să se oprească acasă la localnicii diferitor destinații pe care le vizitează.

Cuplul a acceptat să facă voluntariat în țări din întreaga lume, reușind să găsească locuri de muncă neplătite pe platforma pentru voluntari Workaway.info.

Spre exemplu în Germania, au învățat să grădinărească, în Bosnia – să servească mâncare, în Bulgaria – să renoveze o casă, iar în Italia – au amenajat un teritoriu pentru un eveniment de yoga. Pentru că nu toți băștinașii pe care au ocazia să îi cunoască vorbesc engleza, tinerii au deprins deja un limbaj universal al semnelor. Uneori mai utilizează și Google Translate, dar limbile străine nu le sunt nicidecum o piedică.

„Mulți oameni ne spun că ar vrea și ei să poată face acest lucru. Vrem doar să le spunem că pot. Am făcut schimbări uriașe. Am terminat-o cu facturile pentru TV prin cablu și telefon mobil, nu mai mergem undeva să mâncăm sau să bem. Asta intră în bugetul muncii noastre. Noi ne-am stabilit obiectivul și l-am atins, oricine poate face acest lucru.

E foarte grozav, pentru că poți ajuta oamenii și obține noi experiențe, cunoscând orașe și culturi noi. Acum nu avem niciun plan, nu putem ști unde vom fi săptămâna viitoare”, spun Carolyn și Lui.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: