Este atât de cald așa că, ce poate fi mai bun decât o felie de pepene verde rece, aromat, dulce și suculent?! Cu siguranță ți-am făcut poftă! Dar știi cum să-ți dai seama pe care să-l alegi?

Iată câteva trucuri care te ajută să alegi un pepene verde perfect copt:

1. În primul rând ar trebui să-i verifici forma. Acesta trebuie să fie cât mai simetric.

2. Atenție la greutatea sa. Pepenii care nu sunt copți suficient sunt mai grei decât ar trebui.

3. Apăsați pe coajă acestuia, în diferite locuri, pe toată suprafața sa. Nu trebuie să fie moale nicăieri. Un pepene verde bun și dulce este cel care e tare că o piatră.

4. Caută un loc galben pe suprafața pepenelui. Această pată se formează în timpul perioadei de creștere. Acest lucru va indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate.

5. Lovește ușor pepenele. Dacă se aude un sunet de “gol pe interior”, acesta este tocmai bun de mâncat.

Poftă bună!

Distribuie articolul: