Din păcate abuzurile sexuale încă mai există. Unii oameni nu se controlează și vor să-și obțină scopul unei stimulări de natură sexuală. Acest lucru este înfricoșător, dar și traumatizant. 

Cu toate acestea, cât de traumatizant nu ar fi un abuz sexual, sunt câteva etape față de care trebuie să avem mare grijă. Cei de la gyneco.md, ne spun că una dintre ele este prevenirea unei sarcini după un abuz sexual.

Astfel iată ce este recomandat: 

  •  Conform sursei este recomandată folosirea pilulelor contraceptive de urgenţă în decursul primelor 120 de ore de la viol. Aceasta va reduce riscul unei eventuale sarcini cu 56% – 93%, în funcţie de regimul și momentul administrării contracepţiei.
  •  Se recomandă pilulele ce conţin doar progesteron. Ele sunt mai eficiente și au mai puţine efecte secundare decât cele cu estrogen și progesteron.
  • Contracepția de urgență nu va întrerupe o sarcină deja existentă înainte de abuzul sexual, despre care femeia putea să nu cunoască încă.
  •  Contracepţia de urgenţă este o decizie personală, pe care o poate lua doar femeia, în urma unei informări obiective din partea personalului medical.
  • Lucrătorii medicali urmează întotdeauna să prescrie și să ofere pilula de urgență victimelor violului care doresc să beneficieze de contracepţia de urgenţă.
  • Dacă supravieţuitoarea/victima este o fetiţă care are deja menstruaţie, este necesară o discuție despre contracepţia de urgenţă împreună cu ea și cu părintele sau tutorele ei, pentru a o ajuta să înţeleagă și să ia contraceptivele conform indicaţiilor.

Sursa: gyneco.md

Sursa citată a menționat că cest articol apare cu susținerea Fondului ONU pentru Populație @UNFPAMoldova, iar informațiile expuse aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UNFPA.

Distribuie articolul: