Republica Moldova a reluat, din 15 mai, programul de vaccinări pentru toată populația. Revin cu acest scop în policlinici copiii, iar părinții atrag o atenție tot mai mare procesului de pregătire pentru vaccinare. Despre pregătirea înainte de vaccină și ce eventuale complicații putem evita, am vorbit într-un interviu live cu medic internist Corneliu Bîlici, director executiv Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel.

Reacțiile sunt absolut normale

„Dacă în Uniunea Sovietică exista un protocol de care se țineau toți medicii, cu anumite preparate, dar care deja nu mai este nici actual și nici eficient. Progresul medicinei este pe zi și pe lună, așa că unii medici deja sunt rezervați la pregătirea pentru vaccinare, mai ales că fiecare copil reacționează absolut individual. Reacția organismului la vaccină este absolut normală: febră, durerea musculară și inflamația locală la nivelul locului vaccinării”, menționează medicul.

Propriile studii pe vaccinare

„Compania -HEEL este o companie Germană cu peste 85 de ani de experiență și aceștia au făcut studiile proprii ce ține de vaccinare. În urma mai multor cercetări s-a ajuns la concluzia că preparatul Viburcol (supozitorii) este foarte benefic în pregătirea pentru vaccinare. Se administrează câte o supozitorie înainte de somn cu 2 zile înainte de vaccinare. În ziua Vaccinării se vor administra până la 4 supozitorii în timp de 24 de ore. În același timp administrăm 3-8 picături de Lymphomiosot – un preparat care susține limfodrenajul și ajută organismul să lupte cu inflamația care există. Local, pe zona inflamată sau întărită se poate aplica de câteva ori pe zi Tarumeel cremă”, recomandă Corneliu Bîlici, medic internist.

Urmăriți interviul integral ca să vedeți ce condiție trebuie să întrunească organismul copilului ca să poată fi admis la vaccinare, dar și alte întrebări la care a răspuns medicul.

🏥 Farmacia Familiei, Hippocrates, Elody, Orient, Felicia, Apoteka, Gedeon Richter, Mama ș.a.
HEEL in Moldova💚

P