S-ar putea să o consumi în fiecare zi, dar carnea de pui poate deveni un produs periculos pentru sănătate. Mai ales cea pe care o procuri din magazine, care are mulți hormoni ce pot produce efecte adverse asupra organismului uman.

În ultimii 30 de ani, s-a înregistrat o creștere a consumului de carne de pui, la nivel mondial. Majoritatea oamenilor consideră că includerea în meniul zilnic a cărnii albe aduce multiple beneficii. Adevărul este însă altul.

În această perioadă, riscul dezvoltării obezității s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se consideră a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor, s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar și cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine. Aceasta este o descoperire esențială întrucât puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, scrie sfatulmedicului.ro.

Hormonii de creștere favorizează apariția diferitelor afecțiuni.

Pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetători considera că steroizii (în mod special), declanșează pubertate prematură și cresc riscul de cancer de sân, mai târziu, în viață. Persoanele preocupate de acest potențial efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fără hormoni de creștere sau sa evite carnea și produsele lactate.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie articolul: