Ți-o amintești pe Emily? Fetița de 7 ani cu pușculiță și pasionată de pictură, care discută pe teme legate de bani cu unchiul Matei. Fetița și-a valorificat o bună parte din banii adunați în pușculița sa, cumpărându-și setul de pictură la care visa demult. Acum are cu ce-și umple timpul liber, dar se gândește cum să mai câștige ceva bănuți pentru pușculița sa. Unchiul Matei îi vine, ca de obicei, în ajutor.

Află ce soluții îi oferă unchiul și cum ajung să identifice mai multe căi prin care un copil poate să câștige niște bani de pușculiță.

Să vrei să câștigi bani pentru scopurile tale este ceva normal. Chiar și atunci când ești școlar, poți avea mici venituri pe care să le economisești pentru dorințele tale. Din banii de buzunar, din mici activități casnice suplimentare sau din talentele tale poți să fii răsplătit cu bani. Adunați bănuț cu bănuț, vei contribui ca visul tău să se realizeze mai repede.

Ce poate fi mai plăcut decât să știi că ai pus și tu umărul pentru ca un vis să devină realitate. Fie că e visul tău personal, legat de dezvoltarea ta, fie că este o altă cauză nobilă sau socială la care poți să contribui. Cu toții putem câștiga!

Așteaptă noi episoade din cadrul campaniei de educație financiară „Generația Inteligenței  Financiare” și află totul despre bani, cum îi gestionezi corect și cum să faci din ei un aliat pentru realizarea obiectivelor tale.

Ministerul Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu Junior Achievement Moldova, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței, Camera de Comerț Americană din Moldova cu suportul organizației de credite nebancare „Iute Credit” lansează campania națională de educație financiară destinată elevilor cu genericul „Generația Inteligenței Financiare”. Proiectul educațional își propune să consolideze cunoștințele copiilor, cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani, în domeniul financiar, în vederea gestionării eficiente a banilor.

Campania „Generația Inteligenței Financiare” reprezintă continuitatea proiectului dedicat educației financiare „Află Totul despre Bani”, desfășurat în perioada octombrie 2019 – decembrie 2020.