Sărbătorile de iarnă trec. Bine, pentru unii mai urmează Crăciunul pe stil vechi, care pică în week-end. Dar totuși: cum ne revenim după mesele copioase? După mâncărurile din carne, dulciuri și alcool, ar trebui să fim atenți în ceea ce privește organismul nostru. Deși, mulți dintre noi, am fost raționali.

 

Ce mănânci

O alimentație rațională oferă organismului tot ce e mai bun și anume: proteine, vitamine, minerale. După perioada sărbătorilor când mănânci mese deosebit de bogate, trebuie să revii la o alimentație echilibrată, dar fără ca mesele să devină plictisitoare! Variază mesele principale.

Mănâncă fructe și legume

Fructele și legumele îți vor regla apetitul. Specialiștii în nutriție recomandă să consumi cinci fructe pe zi. Așa că, nu rata porția ta de sănătate, mâncând fructele preferate.

 

Evită ronțăitul

Chiar dacă a mai rămas ceva de la mesele de sărbătoare, evită ronțăitul doar de dragul de termina pachetul început. Dacă produsul are un termen de valabilitate un pic mai mare, reușești să mănânci. Este clar că nu trebuie să facem risipă alimentară.

Chiar și dacă ți-a rămas ceva într-o cantintate mai mare, nu uita și de păsări, care în această perioadă, le este mai dificil să își găsească de mâncare.

 

Bea apă

Bea apă atunci când organismul cere. Chiar dacă pe parcursul zilei îți vei face un ceai or o cafea! Nu uita că hidratarea este importantă pentru organism. Știm cu toții că viața fără apă nu există.

 

Dormi cele 8 ore. Zilnic!

Nu uita să dormi. Chiar dacă nu întotdeauna reușești să dormi cele 8 ore pe noapte, oricum! Nu-ți suprasolicita organismul. Somnul este foarte important!