Relațiile de cuplu sunt importante. Având o vârstă, deja e și firesc să vrei să ai pe cineva în viața ta, respectiv să te căsătorești. Bărbații judecă femeile, femeile judecă bărbații. Întrebările apar în cazul în care bărbatul e refuzat, iar femeia se întreabă de ce nu e sunată.

Atunci când mergi la o întâlnire, ambele părți ar trebui să conștientizeze că prima impresie contează. Inclusiv ar trebui de luat în considerare și… cei șapte ani de acasă.

Ce ar trebui să ia în considerare un bărbat când merge la întâlnire prima dată?

Aventură de o noapte ori relații serioase

Un bărbat ar trebui să ia în considerație acest aspect. Pentru că odată ce ieși la întâlnire, te gândești la viitor, mai ales având o vârstă nu ai timp de pierdut. Acesta ar trebui să fie sincer și  să menționeze ce fel de relație și-ar dori. După cum am menționat, prima impresie contează.

Bunele maniere

Contează bunele maniere, indiferent de context. Este valabil și în cazul primei întâlniri cu o doamnă/domnișoară. Evident, nu este obligatoriu să mergeți la un restaurant scump. E ok și în parc. Chiar și dacă mergeți în parc și cumperi o înghețată, nu-i zici domnișoarei „tu cât o să mănânci înghețată, eu voi vorbi la telefon!” Chiar și dacă ai nevoie să suni pe cineva urgent, e ok. Dar poți formula astfel: „am nevoie  să sun pe cineva. E important! Scuze, dar e important!”

Importanța explicațiilor

Da, e important să dăm explicații. Dar la primele întâlniri nu ești obligată să dai toate detaliile și explicațiile. Odată ce se evită răspunsul la o întrebare, fii înțelegător. Nu e cazul să insiști!

De asemenea, chiar și dacă o conduci acasă, evită autoinvitația la ea în casă. E de prost-gust. Dacă te refuză să te invite în casă înseamnă că nu e cazul să fii insistent. Motivele pot fi divers și nu e obligatoriu să fie murdar la ea acasă, respectiv să-i reproșezi asta.

Renunță la stereotipuri

Trăim într-o societate a stereotipurilor. Dar cu siguranță că te-ai confruntat și tu cu o situație în care stereotipul a fost la ordinea zilei și te-ai simțit ofensat. Respectiv, evită opiniile de genul că „rolul femeii e la cratiță. Nu m-aș însura cu o femeie care nu știe să facă mâncare.” Viața de familie e alcătuită din 2 persoane.  E o calitate ca un bărbat să facă mâncare, de fapt! Mai gândește-te! Ca să fie mai simplu, raportează orice situație la tine. Ție ți-ar plăcea ca o femeie să te judece pentru că nu știi să reperi robinetul sau o mașină? Nici tu ca bărbat nu le știi pe toate și nu ți-ar plăcea să primești reproșuri.

Fii gentleman

E firesc să fii gentleman. Demonstrează că o respecți, fii atent la nevoile ei și evită să o judeci.

Promisiuni onorate

Din moment ce ai promis ceva, e bine să-ți asumi responsabilitățile. Chiar și dacă intervenit ceva, poți face lucrul promis într-o altă zi.

Evită glumele proaste

Da, exact. Evită glumele proaste. Ceea ce ție îți pare o glumă firească, pentru o femeie, poate fi ofensator. Nu știi care este experiența ei de viață și la prima întâlnire nu vorbești despre experiențele urâte din viața ta.

O glumă gen „femeile trebuie bătute” sau orice altceva poate să provoace antipatie. Fata care stă în fața ta e posibil să vină dintr-o familie unde violența domestică a fost la ordinea zilei. Evident că va refuza să se mai vadă cu tine, deși ție poate ți-a plăcut de ea. Respectiv nu vei înțelege de ce nu-ți răspunde la telefon.

Testarea unei femei

Este evident că situații sunt diferite și experiențele pe care le trăim sunt diferite. Dar nu generalizăm. Și nu testăm la prima întâlnire. Da, prima impresie poate fi amăgitoare. Dacă simți nevoia de a testa, poți face acest lucru ulterior, dar fiind amabil și dând dovadă de bun-simț. În fond, știi ce-ți dorești, iar dacă observi că nu sunteți compatibili, nu încerca să îi schimbi viziunile și modul ei de a fi.

Întrebări personale

Nu credcă este foarte important să întrebi o femeie unde lucrează, ce salariu are și dacă are ori nu apartament personal. Setul ăsta de întrebări pot fi adresate în alte circumstanțe, când relația e serioasă.

Distribuie articolul: