Porii dilatați sunt specifici tenului gras. Pe piață vei găsi o serie de produse cosmetice pentru această problema a tenului, însă remediile cele mai eficiente sunt cele pe care le ai deja la îndemână.

Tenul gras este caracterizat de excesul de sebum. Porii sunt lărgiți din cauza secreției mărite de sebum, colectând apoi impurități și celule moarte. În general, porii dilatați apar în zona nasului sau pe obraji. Aceste aspect nu ne place deloc și nici machiajul nu se aplică perfect din cauza porilor, care sunt destul de greu de mascat.

Există o serie de remedii naturale pe care le poți folosi pentru a combate porii dilatați

Spalăți fața, de mai multe ori pe zi, cu apă foarte rece – apa rece determină contractarea porilor dilatațiașa  ar trebui  îți faci un obicei din a îți clăti tenul cu apă foarte rece. Și compresele cu gheață sunt de ajutor.

Masca pe bază de albuș de ou – bate două albușuri de ou și stoarce peste acestea o jumătate de lămâie.

Aplică masca obținută pe zonele cu probleme și las-o să se usuce complet. Îndepărteaz-o apoi clătind fața cu apă rece. Repetă această operațiune săptămânal, timp de o lună, iar porii dilatați vor deveni o amintire neplăcută.

Oțet de mere – oțetul de mere reduce dimensiunile porilor măriți strângând pielea, are efect antibacterian și reechilibrează totodată pH-ul pielii. Fiind și un antiinflamator eficient, oțetul de mere poate combate și acneea.

Pentru a folosi oțetul de mere în tratarea porilor dilatați, amestecă părți egale de oțet de mere și apă, apoi înmoaie o dischetă demachianta în acest amestec și masează-ți zonele cu probleme cu această dischetă.

Lasă oțetul să acționeze în jur de 4-5 minute, apoi clătește fața cu apă rece.

Pentru rezultate de durată, folosește acest remediu în fiecare seară, după demachiere. Poți aplica apoi o cremă hidratantă de noapte, însă pe baza de apă, cu textura ușoară.

Bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu acționează precum un exfoliant natural, îndepărtând sebumul în exces, murdăria precum și celulele moarte din porii dilatați. Prepară o pastă din 2 linguri de bicarbonat de sodiu și apă călduță. Aplică, folosind mișcări circulare, această pastă pe zonele cu pori dilatați. Lasă pasta să acționeze câteva secunde, apoi clătește cu apă rece pielea. Repetă această operațiune zilnic, timp de 5-7 zile, iar rezultatele se vor vedea. După ce porii dilatați și-au micșorat volumul, redu frecvența și aplică această masca de 3 ori pe săptămâna.

Scrub pe bază de zahăr – exfolierea curăță porii dilatați, făcându-i astfel să își reducă volumul. Prepară un scrub amestecând 2 linguri de zahăr, 1 lingură de ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie. Masează-ți ușor pielea cu acest scrub, timp de cel puțin 30 de secunde, apoi clătește fața cu apă rece. Folosește-l din nou la câteva zile.

Cum să te machiezi pentru a masca porii dilatați

Poți masca, prin aplicarea machiajului, porii dilatați. E indicat să începi cu un primer care va umple porii și va împiedica fondul de ten să pătrundă în aceștia. După ce baza de machiaj se usucă, poți aplica fondul de ten folosindu-te de un burete. Ideal ar fi să folosești un fond de ten cremă sau pudră, acesta având o acoperire mai bună decât cel lichid.

La final, nu uita să aplici un strat de pudră translucidă, care va uniformiza aspectul tenului.

 

Distribuie articolul: